Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
Babaco, sploh se nisem spomnil na vago , pomanjkanje metodološke discipline .
Tudi zato, ker sem jo s strahom prepolovil, v pričakovanju kakšnih mesenih priboljškov ... . Črvičkov, teh ali onih, ali tretjih, ni bilo.
Zaenkrat pri meni ni množičnega napada muh in mušic, definitivno pa so; samo upam da se ne pojavijo v večjem obsegu.
Ravno prišel sem z vrta; po dolgem času mi je uspelo špricanje z neem tonikom.
Sicer pa zgornja slika ni čisto referenčna, Petite Negri so se šele začele debeliti, danes bi lahko priložil nekako bolj pravo figico.
Tale sonček dela čudeže, škoda da gre vreme zopet na stare tire
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 30 Avg 2014 21:39; skupaj popravljeno 1 krat
Tudi zato, ker sem jo s strahom prepolovil, v pričakovanju kakšnih mesenih priboljškov ... . Črvičkov, teh ali onih, ali tretjih, ni bilo.
Zaenkrat pri meni ni množičnega napada muh in mušic, definitivno pa so; samo upam da se ne pojavijo v večjem obsegu.
Ravno prišel sem z vrta; po dolgem času mi je uspelo špricanje z neem tonikom.
Sicer pa zgornja slika ni čisto referenčna, Petite Negri so se šele začele debeliti, danes bi lahko priložil nekako bolj pravo figico.
Tale sonček dela čudeže, škoda da gre vreme zopet na stare tire
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 30 Avg 2014 21:39; skupaj popravljeno 1 krat
VinkoZ, kako pa kličeste to figo? .
Xload, jeseni se ti ne splača iskati/kupovati sadik, saj se na celini ne priporoča sajenje, potrebno je zimovanje. Razen če nisi s primorske?
Danes smo obrali nekaj komadov Petite Negri, izredno sladka za tole vreme, in LYW, Little Yellow Wonder, tudi zelo užitna.
LP_________________mfranc
Xload, jeseni se ti ne splača iskati/kupovati sadik, saj se na celini ne priporoča sajenje, potrebno je zimovanje. Razen če nisi s primorske?
Danes smo obrali nekaj komadov Petite Negri, izredno sladka za tole vreme, in LYW, Little Yellow Wonder, tudi zelo užitna.
LP_________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
VinkoZ, kako pa kličeste to figo? . Xload, jeseni se ti ne splača iskati/kupovati sadik, saj se na celini ne priporoča sajenje, potrebno je zimovanje. Razen če nisi s primorske? Danes smo obrali nekaj komadov Petite Negri, izredno sladka za tole vreme, in LYW, Little Yellow Wonder, tudi zelo užitna. LP |
Mfranc. Sprašuješ ,kako kličemo to FIGO. E, sedaj pa si me dobil.Mislim da je SIVKA ali pa ŠARAGUJA, nisem pa prepričan, ta teden je na sporedu še primerjava listov, da bom bliže odgovoru.UPAM, DA SE TI NE MUDI.Sem se posvetil tudi lokalnemu imenu:"FIGA", ji pravijo,vendar nisem nikjer zasledil sinonim. Mfranc omenjaš kupovanje oz. iskanje sadik fig zaradi zimovanja. Da,, napran tebi sem malo bliže Rimu.
lp. Vinkoz.