Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo se oglaša okoli našega doma - v sliki in zvoku

javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

mogoče si je pa kakšen vinogradniški strokovnjak namontiral oddajnik zvokov v vinograd, tako kot v moji neposredni bližini; greš na vikend, da bi bil v miru in tišini, pa cel dan poslušaš predirljivo dretje iz zvočnika; vinogradniku se seveda gladko da ne napišem kaj za vse sosede, tudi svoj prihod v vinograd mora označiti tako, da pusti avtoradio do konca na glas, stanuje pa nekaj kilometrov stran, tako da njega in njegovo družino nič ne moti.____________________
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Hehe, Javrgar, takih problemov (zaenkrat) nimamo. Cool
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ob jutrih že veselo žgolijo
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Na dvorišču imamo veliko grmovja in nekaj dreves pa malo trave ob pešpoti in parkirišču. Čez dan so vrabci že prav kričavi; se jim čudim, da so v teh mrzlih dneh že tako živahni._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Posnetek, ki ga je objavila muha, je prijeten za uho in poučen. Preko njega sem ugotovila, da tisto oglašanje, ki ga jaz pogosto slišim v naravi in, ki sem mislila, da je divja svinja, pa tisto ni divja svinja, ampak srna. Slednji zvok včasih slišim tudi, ko sem doma (živim blizu gozda). In še nekaj sem ugotovila, zadnje čase se dopoldan pogosto oglaša ena ptica (sliši se kot kratek žvižg) in sem ugotovila, da je tisto kobilar. Včasih malo pogledam gor v krošnje dreves, ker bi ga rada videla, ker je zelo lepa ptica, a ga ne najdem.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes je Gregorjevo, dan, ko se ptički ženijo.
Toda tudi današnja ptičja mladina nima nobenega spoštovanja do tradicije - že več kot 2 tedna na vse grlo svatujejo tod okoli. Joj, joj, kam gre ta svet? Wink Laughing
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Res, neumorni so. Žgolenje, vreščanje, prhutanje, nizko pikiranje, šviga švaga, zaljubljeno petje, vse možno. Upam, da "naš" par spet pride v lansko gnezdo na teraso.
Odgovori