Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stare sorte jabolk

Odgovori
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Aladin hvala.
doli

Košata lepa jablana, sadež sladek, ko dozori. Zdrži srednje dolgo, zelo dobra za jabolčnik.

doli

Jablana rase na robu vrta, rodi vsako leto in dan na dan pobiram sadeže po gredicah. Zato sem nanjo vsadila vrtnico in divjo trto v upanju, da jo ukrotim, ampak zgleda, da ji to ugaja.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Doli, samo sline požiram, ko predstavljaš vsa ta drevesa. Pravzaprav ne toliko zaradi jablan in jabolk. ampak bolj zaradi občudovanja teh velikih parcel, ki nudijo toliko prostora za staro in mlado (rastlinje, mislim), da lahko res vse sorte zasajaš na njih. Pa da ti seveda ni treba zaradi svojega izbora žrtvovati starih zasaditev. Res sanjsko!
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Doli. Ugibam, da bi bila zadnja predstavljena jablana rožmarinka. (Povezavo na mi je dopoldan odprlo, sedaj pa ne.)

Kaj meniš/menite?
doli

Melona, sem prej, zvečer kosila travo s kosilnico na nitko in bi ti takrat kar odstopila velik kos. Tako kot ti tudi jaz včasih zavidam, to je pravzaprav bolj pohvala.
Juglans ne vem, samo sliko mi je odprlo. Moja se mi zdijo bolj ploščata.
doli

Da zaključim in predstavim še zadnje sorte jabolk, ki rasejo na Guni. Do zdaj smo stisnili 290 litrov soka, ne vse za nas. Zimska jabolka še pobiram in trgam, kolikor mi uspe.

Nizka jablana, ki se razveja v krošnjo zelo nizko pri tleh. Sadež ostane zelen , je kisel in ne zdrži dolgo. Odpadati začne pozneje.

doli

doli

Drobno jabolko, čvrsto, okus sladek, zdrži dolgo.

doli

Odgovori