Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Stare sorte jabolk

Odgovori
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

To so pa naša zimska jabolka. Pet dreves, en sadež se razlikuje, druga se meni zdijo enaka. Zdržijo dolgo, do pomladi, okus sladek.

doli

doli

Malo jabolko, na drevesu zdrži dolgo v zimo, tudi na pomlad trpko. Kot nekakšen debelejši crab apple.

doli

doli

In to je zadnja jablana na Guni, vsajena je bila precej kasneje, pred 30 leti. Rase osamljeno, daleč od drugih. Zelo okusen sadež, obstojen, poseben okus in aroma.

doli

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Doli, me prav navdihuješ s predstavitvijo tvojih visokoraslih starih sort jabolk in jablan, res so nekaj posebnega Cool Smile
doli

Sem vesela, da ti je všeč.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

To so pa naša zimska jabolka. Pet dreves, en sadež se razlikuje, druga se meni zdijo enaka. Zdržijo dolgo, do pomladi, okus sladek. - mogoče kdo ve, katera sorta je to?

In to je zadnja jablana na Guni, vsajena je bila precej kasneje, pred 30 leti. Rase osamljeno, daleč od drugih. Zelo okusen sadež, obstojen, poseben okus in aroma. - pa še ta sorta me zanima, ker bi rada obe sadiki kupila. Res so dobra jabolka, sploh tale zadnja, okus in črvstost, samo debeli niso kaj prida.

Poznavalci, lahko pomagate?_________________Lp, Živa
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pozdrav, da vam malo olajšam ugotavljanje glede jabolk od Doli:
Rdeča zvezdata Reneta

Dolenjska Voščenka- Kanadka

Carjevič.

Štajerski Mošanjcelj.

Goriška Sevka.
Odgovori