Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Plod katere rastline je to?/ PASIONKA

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

magnolija dobiš, ampak jo boš morala zaščititi ali prenašati posodo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

še nekaj zanimivega je. plod pasijonke se je sušil rahlo zmečkan zaradi zrelosti,najprej pozabljen v avtu potem na polički v senci. čez nekaj dni je začel izstreljevati suhe semenke. lpvoda

robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Voda,jaz tudi imam pasjonko sicer še zdaleč ne takšno,mi cveti in rodi,a jo vsako jesen nesem not in po 15 maju ven.Imam pa eno vprašanje in prošnjo hkrati.Bi se dalo dobiti kakšno vejico te,ki jo imaš v Istri?
Lp iz Prekmurja
voda

robert živio, seveda ti bom preskrbela rastlino. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Voda-hvala
Lp iz Prekmurja
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

z veseljem Voda. Very Happy_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
voda

pasijonk je izreno veliko vrst, moja se je odločila cveteti šele koncem avgusta, ko so plodovi njenih sorodnic že mimo. namreč zaraščena, plezoča je bila vsa v travi. popek in cvet, katerega je narava "izredno zakomplicirala". lpvoda

PS: imela sem v spominu, da je bolj modra.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

voda je napisal/a:
še nekaj zanimivega je. plod pasijonke se je sušil rahlo zmečkan zaradi zrelosti,najprej pozabljen v avtu potem na polički v senci. čez nekaj dni je začel izstreljevati suhe semenke. lpvoda

voda, si tudi letos nabrala kaj teh sadežev? Jaz bi z veseljem vzela kakšno seme, lepo prosim Smile
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Moja pasijonka je tudi cvetela bolj temno, živih barv, predvsem modra je bila čudovita. To je bilo zgodaj poleti. Sedaj mi je cvetela od začetka avgusta do sedaj, vendar cvetovi so bolj bledi. Za modro bi rekla, da se komaj zazna.
Plod je imela en in ko je bil velik cca 3 cm je odletel.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

figula je napisal/a:
voda je napisal/a:

voda, si tudi letos nabrala kaj teh sadežev? Jaz bi z veseljem vzela kakšno seme, lepo prosim Smile

Lahko ti tudi jaz dostavim, ker imam dostop do sadežev pasijonke... Smile
Odgovori