Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pimenta da Neyde
Moji so še na rastlini, ob južni fasadi hiše, bom videla konec tedna. Do zdaj je postajal bolj kot ne vijoličen. Nekako takle.
Plamenka je napisal/a: |
Tole je vse, kar sem v tej sezoni nabrala iz dveh rastlin. |
Plamenka, sonce še na veliko greje .
Bobolino, tudi kak bolj rdečkast plod je bil pri meni, pa nisem siguren, da je bil to znak zdravja in popolne zrelosti . Sem čakal in čakal, pa ne dočakal, razen nekaj izjem, kot sem omenil.
Po sezoni se moram kar strinjati s Petrom (Semillas), da Pimenta da Neyde ostane črn, ""če nimam tako močno sonce, kot ga ima on"" - na subtropski La Palmi .
LP_________________mfranc
Plamenka je napisal/a: |
MFranc, pri moji Pimenti sonce ne bo pomagalo, ker nima več ne popkov, ne cvetov, ne malih plodov. |
Tudi pri meni je letos preveč takih grmov, ki so sedajle brez cvetov in zelenih plodov . Sem jih dal na čakanje, za mesec, dva, da premislim, ali gredo na zimovanje, ali na kompost .
Je pa tole mini indijansko poletje kljub temu zlata vredno. Na terasi je nekaj čilijev s plodovi in so počasi začeli zoreti, tako da sezono svežih čilijev lahko podaljšam do konca leta ...
Še Pimenta plodovi se zopet počasi nabirajo; bolje kot nič .
LP_________________mfranc
Tole že zadošča
tu je bil mogoče še kak bolj zrel, s temnejšo notranjostjo, a ni potrebno čakati
Če ga imaš, se moraš sam odločiti kaj boš z njim; če ti bo okus všeč ....
V nekem testu so ga ocenili, da ima okus po orehih , meni ni bil preveč všeč. In je vse šlo v čili omake.
Isto mi je priporočil Peter (Semillas), kje sem seme tudi kupil; poleg tega ga je pohvalil, da da posušen in zmlet lep (stuning) prašek sive barve.
LP
P.S. po nekih mnenjih je zrel, ko se plodovi omehčajo._________________mfranc
tu je bil mogoče še kak bolj zrel, s temnejšo notranjostjo, a ni potrebno čakati
Če ga imaš, se moraš sam odločiti kaj boš z njim; če ti bo okus všeč ....
V nekem testu so ga ocenili, da ima okus po orehih , meni ni bil preveč všeč. In je vse šlo v čili omake.
Isto mi je priporočil Peter (Semillas), kje sem seme tudi kupil; poleg tega ga je pohvalil, da da posušen in zmlet lep (stuning) prašek sive barve.
LP
P.S. po nekih mnenjih je zrel, ko se plodovi omehčajo._________________mfranc