Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Majda! Nisem si jih zapomnil. So pa manj znana imena. Najbolje, da pokličeš in povprašaš. Ta teden naj bi dobili še eno pošiljko sadik.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Zgodaj so začeli._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Včeraj mi je soseda prinesla polovico plodu Asimine. Zelo dober okus, v plodu so bila štiri semena. Kdaj jih lahko posadim in ali morajo bit prej v hladilniku?
Lp Nauta
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz jih dam najprej v hladilnik. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
zahribci

Odgovor Napisal/-a zahribci »

Pozdravljeni!
Oglasil sem se proti koncu septembra, ves v skrbeh kdaj bo asimina zrela. No, do sedaj smo pojedli že vse plodove, razen dveh, ki sta še trda. Pozitivno smo bili presenečeni nad okusom. Lupiti jo je treba malenkost bolj na debelo, ker je nekako grenka tik pod lupino. Evo. Imam pa vprašanje. Drevo je že nad 3 metre visoko. Je piramidaste oblike. Ima pa prve veje praktično na tleh. Te so tudi obrodile. Ali jih lahko odrežem. Ali prirežem tudi vrh, da se bo drevo vsaj malo razbohotilo. Že vnaprej hvala za prijazne odgovore! Cveto
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

zahribci
No mogoče ste premalo čakali, da se izgubi še zadnja grenkoba ( kak dan ali dva).
Kar se rezi tiče, bo počasi ( spomladi)treba porezati veje , ki so na tleh ampak ne preveč._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
tinko

Zahribci
Ko plodovi padejo na tla, jih poberem in zorim toliko časa, da so mehki. Takrat se lepo olupijo. Plodovi so tako okusni, da je škoda vsakega grama, ki gre v nič.
Pri nas smo letos prvič pobrali plodove. Rodila je "Prima", "Sunflower" je le cvetela. 12 plodov je tehtalo 3,91 kg.
Navdušen nad okusom, sem dokupil še sadiki "Belle" in "Rebeca´s G".
pehta

Odgovor Napisal/-a pehta »

Pozdravljeni, ali ima mogoče gdo izkušnje kako je z vzgojo sadike Asimine iz semena?
Hvala za pomoč
tinko

AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Ostalo mi je nekaj sadik asimin:
PA Golden 1
PA Golden 2
PA Golden 3
Lady-D
NC-1
ZAA Zimmerman