Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jablana - Malus domestica

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

babaco je napisal/a:
Tale lepotec je sicer podnajemnik na Carjeviču.

Res lepo jabolko, pa tudi tvoj opis je sočen Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Lpmami, res sočen sadež, ko sem ga hotel prerezati na pol, je raje počil kot lubenica.
Jabolko je hrustljavo, precej aromatično in blago kislino.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Torej sočen kot npr.Fantazija.
Zanimivo, mogoče bi bil podnajemnik tudi pri meni._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
babaco

Igy, sem imel letos nekaj plodov Fantazije, pa glej šmenta se sploh, če bi bili bolj sočni od Sorte Kanzi.
Vem, ja, da je sorta Fantazija zelo sočen, kremast, je pa manj hrustljav, krhek.
Je pa to jesenska sorta,ki se skladišči le kak mesec.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Babaco, res lepo jabolko.
Tale Kanzi - Nicoter je novejša zadeva, jo imajo v kakšni drevesnici ?
lp
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozno jeseni imam zasaditi še dve jablani. Bi kdo znal svetovati kakšno gnojilo naj dam v sadilno jamo. Je poleg uležanega hlevskega gnoja še kakšna druga varjanta ? Bi bil bioorganik dober ?

hvala in lp
babaco

Papasmrk, Kanzi Nicoter je novejša sorta in je zaščiten na nivoju EU do leta 2035. Sadike v drevesnicah ne boš dobil.
Za sajenje je najboljši preperel hlevski gnoj,ki ga damo nad korenine, pod korenine pa PK na zalogo.
Tudi Biogrena je dober nadomestek hlevskega gnoja.
Kakšen cepič spomladi bo, vendar ga dobi le tisti,ki ima več postov od mene. Cool Wink
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

babaco je napisal/a:
Igy, sem imel letos nekaj plodov Fantazije, pa glej šmenta se sploh, če bi bili bolj sočni od Sorte Kanzi.
Vem, ja, da je sorta Fantazija zelo sočen, kremast, je pa manj hrustljav, krhek.
Je pa to jesenska sorta,ki se skladišči le kak mesec.

Fantazija zdrži v hladilniku (star hladilnik v garaži uporabljam poleti za zelenjvo in kakšno pivo, potem pa za jabolka) do konca decembra, v dobri kleti pa kaka 2 meseca._________________lp
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

babaco je napisal/a:

Kakšen cepič spomladi bo, vendar ga dobi le tisti,ki ima več postov od mene. Cool Wink

babaco, pazi, kar nekaj nas je takih. Trenutno 168. Shocked .
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

metuljc je napisal/a:
babaco je napisal/a:

babaco, pazi, kar nekaj nas je takih. Trenutno 168. Shocked .

Hehe, kako si pa to ugotovila? To bo pa jablana čisto oskubljena, če bo hotel vsem ustreči Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori