Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Feioja, ananasova guava - Feijoa sellowiana
Igy.
Letos pri meni plodov Fejoje.
Druga polovica drevesa, katera je preteklo leto klonila(LOM) pod težo snega pa se je obrasla na višino treh metrov. Tudi dvometerska fejoja se je letos izkazala z konkretnimi plodovi, se pa še debelijo in žal ni še nastopila tehnološka zrelost za na srečanje.Preteklo leto je to problematiko reševal POŠTAR z dobrimi dejanji.
lp. Vinkoz.
Letos pri meni plodov Fejoje.
Druga polovica drevesa, katera je preteklo leto klonila(LOM) pod težo snega pa se je obrasla na višino treh metrov. Tudi dvometerska fejoja se je letos izkazala z konkretnimi plodovi, se pa še debelijo in žal ni še nastopila tehnološka zrelost za na srečanje.Preteklo leto je to problematiko reševal POŠTAR z dobrimi dejanji.
lp. Vinkoz.
muha je napisal/a: |
Je kaj razlike v času zorenja in okusu med lani in letos? Vidim, da si dal zadnji prispevek ravno na točno obletnico . |
Uf, na to obletnico prispevka nisem sploh pomislil. Glede zorenja- nisem pričakoval tega, saj sem opazoval cel teden pred srečanjem, računal sem na sočasnost,a se ni izšlo. Plodovi ki odpadajo so trše zunanje strukture,brez tistega vijola poprha, nadalje nisem še degustiral plodov.
lp. Vinkoz
Pozdrav.
Topla jesen kar pospešuje zorenje plodov feioje, torej prehod od tehnološke v užitno zrelost. Bo potrebno napolniti del hladilnika za podaljšanje trajnosti plodov ,ali pa poštarja izslediti. . Prvi plodovi se konzumirajo, najboljši način je vsekakor rez na pol, kot pri Kivi, nato žlica v izogib lupljenju.
Pa primerjava plodov s "NORMALNIM" kokošjim jajcem. Se pa najdejo na drevesu tudi večji. Jutranje pobiranje plodov pod drevesi se nadaljuje. Mogoče bi me tudi kakšna marmelada rešila, da sprostim malo embalažo- vse štiri zabojčke.
lp. Vinkoz.
Topla jesen kar pospešuje zorenje plodov feioje, torej prehod od tehnološke v užitno zrelost. Bo potrebno napolniti del hladilnika za podaljšanje trajnosti plodov ,ali pa poštarja izslediti. . Prvi plodovi se konzumirajo, najboljši način je vsekakor rez na pol, kot pri Kivi, nato žlica v izogib lupljenju.
Pa primerjava plodov s "NORMALNIM" kokošjim jajcem. Se pa najdejo na drevesu tudi večji. Jutranje pobiranje plodov pod drevesi se nadaljuje. Mogoče bi me tudi kakšna marmelada rešila, da sprostim malo embalažo- vse štiri zabojčke.
lp. Vinkoz.