Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Požrti listi in črne pike na tleh (Strigalica?)

crtj-admin
Site Admin

Požrti listi in črne pike na tleh (Strigalica?)

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Zadeva se trenutno pojavlja na balkonskem paradižniku v zimskem vrtu, se je pa tudi na zlatem jajčevcu. Listi požrti, na tleh pa polno dober mm velikih črnih iztrebkov. Pri paradižniku sem opazil tudi malo večje rjave, morda so ti sveži.
Je to strigalica,kje je čez dan in kako jo pregnati
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ne. To bo gosenica, .... mnogo njih.

Verjetno so zelene barve in ti želim prijetne igre odkrivanja prikritih osebkov. Wink

Kolikor mi je poznano so strigalice koristne živalice. Bi jih poimenoval "predatorji", ker se prehranjujejo z ušmi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

juglans je napisal/a:
Kolikor mi je poznano so strigalice koristne živalice. Bi jih poimenoval "predatorji", ker se prehranjujejo z ušmi.

Lahko jim rečemo tudi plenilci, če komu to zveni bolj milozvočno.
Odgovori