Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
zuf je napisal/a: |
Drugi rod na celini v vsakem primeru naredi tako pozno, četudi bi bilo sončno poletje? |
Zuf, praktično vedno. Seveda, razlike so v sortah, ene so bilj pozne, ene bolj zgodnje; Violeta je nekje vmes. Me občasno meče, da bi jo zamenjal s kakšno bolj zgodno .
Sreča v nesreči letos, temperatura je bila skozi poletje skoraj nadpovprečna; res škoda, da je to srečo kvarilo deževje .
LP_________________mfranc
Heh, Babaco, tuda naša daje izredno suhe plodove , no včeraj je bil cel grmiček suh, sem že mislil da je kaj narobe z njim , ampak samo zaliti ga je bilo potrebno .
Takole nas razvaja Violeta, ostale, lončnice, nas dozirajo po komadih.
figa v sredini na levi je Rouge de Bordeaux, sorta je kar bolj občutljiva na močo kot Violeta.
Takole nas razvaja Violeta, ostale, lončnice, nas dozirajo po komadih.
figa v sredini na levi je Rouge de Bordeaux, sorta je kar bolj občutljiva na močo kot Violeta.
mfranc, imaš ti povečini fige v loncu? Zaradi prostorske stiske al zaradi prezimnosti?
Še to, nekje tu gor se mi zdi da sem prebral da se fige obrezuje. Me zanima kdaj in kaj je pri obrezovanju fig pomembno....
Na vrtu mi je namreč ena figa ušla tja čez 3m. seveda jo bo slej al prej zima sama skrajšala, pa vendar._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Še to, nekje tu gor se mi zdi da sem prebral da se fige obrezuje. Me zanima kdaj in kaj je pri obrezovanju fig pomembno....
Na vrtu mi je namreč ena figa ušla tja čez 3m. seveda jo bo slej al prej zima sama skrajšala, pa vendar._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....