Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Na naši haciendi paradižniki še kar zorijo. Od 34 sort - 50 sadik, so do sedaj propadle le 3 sadike. Ostale so zdrave, na njih pa zorijo paradižniki. Tudi zadnja moča jih ni preveč prizadela.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Čestitke vsem, ki še imate paradižnike na vrtu. Pri meni jih že dolgo ni več. Le še en češnjevec je malo pri življenju. Vsake toliko časa naberem plodek ali dva. Kimberly posajen v lonec je tudi še živ in ima še tu in tam kakšen plod. To je pa tudi vse Crying or Very sad Minula leta smo imeli paradižnike zunaj tja do srede oktobra, potem pa sem nezrele plodove zorila zavite v časopisni papir. Se je zgodilo, da smo zadnjega pojedli šele januarja. Gospa, ki mi je povedala za ta način shranjevanja paradižnika, pe je rekla, da pri njej zdrži tudi do marca.

Minuli konec tedna sem bila na obali. Šla sem pogledat, kako se kaj drži paradižnik na plaži (tisti samorastnik o katerem sem že poročala). No, tudi njega je vreme že dodobra ugonobilo. Sicer še cveti in ima majhne zelene plodiške, vendar je zelo bolan. Dva plovoda, ki obetata, da bosta uspela dozoreti, sem vzela domov in ju zorim za seme...._________________naredimo svet lepši
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Čja, tudi jaz se še ne dam.
Zanimivo, glede na ta čas je še kar okusen.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Evo pri nas ga tudi več nimamo. Bi še naredu kj ampak se mi je smilil in sem ga popipal z vrta in naredil plac za solato, motovilec in radič. Imamo pa še dovolj paradižnika pri stari mami tako da nebo krize._________________LP seba993
rutarjan

Odgovor Napisal/-a rutarjan »

Paradižnik pridno zori v jesenskem soncu Very Happy
[/img]
tinko

Danes smo potrgali nekaj domačega dolenjskega. Padel je nov rekord na našem posestvu. Najdebelejši ima 1520gr. Skupaj z bratcem pa imata 2650gr.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

rutarjan je napisal/a:
Paradižnik pridno zori v jesenskem soncu Very Happy

A na vaši nadmorski višini pa niste imeli plesni?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
rutarjan

Odgovor Napisal/-a rutarjan »

Plesni letos za izvoz Confused Sam sem se je ubranil z rednim škropljenjem s sodinim "zvarkom" Very Happy
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Danes sem bila na obisku pri moji sosedi ki je oddaljena 2km,ima v loncih posejan paradižnik volovsko srce in vse skupaj za zidom na južni strani ,zelo sem bila presenečena kajti gospa ne posluša radia ,nebere foruma Wink pa ima v začetku oktobra polno rdečega paradižnika ,pravi da ni nič špricala samo bolj pozno je posadila pa to ne zaradi vremena ampak ji zdravje močno nagaja in je vse skupaj zakasnelo.

No ena izkušnja več pri vzgoji paradižnika in dokonča potrditev da rastljinaka ne bo pri hiši jeeeee Laughing
tinko

Odgovori