Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jablana - Malus domestica

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zuf, na to sem že sama pomislila. Lahko svetuješ kaj bolj konkretno - koncentracija, letni čas, pogostnost ?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Kar osnovno raztopino (1-2 žličke na 4 litre vode), maksimalno enkrat na teden.
Ob deževju in hladnem vremenu je lahko za pol močnejša raztopina.
Več o BIM tukaj.
Jaz ponavadi sadno drevje tretiram jeseni, pozimi in spomladi.

Še vedno pa je prioriteta prezračiti, kot so povedali.
Če so drevesa redno obrezana, so zelo dovzetna za bolezni, če se jih zapusti.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hvala! Tole gre lepo z roko v roki s črno brozgo, ki si mi jo dal na srečanju in jo zdaj naprej procesiram.
Samo še prijateljico moram prepričati, da to ni kakšen hokuspokus, ampak transparentna mikrobiologija Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Ojla.

Tudi pri meni se nekaj lepih sadežev jabolka SUPER MANGA ali največje jabolko sveta lepo kažejo in čeravno niso še čisto dozorele sem jih do enega sadeža vse obral kajti drevesce je prvič obrodilo in to osem plodov.
Gre se za sorto Super Manga in je eno zelo starih sort Nemčije. Do sedaj stehtan sadež te sorte je bil stehtan v Nemčiji in drži svetovni rekord po teži celih 2112 GRAMOV. No moje drevo je staro tri leta in je dalo plodove med 450 in 560 gramov.

še malo cm od prilike.

Pa še mamica, ko je bila noseča Wink

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije_________________Veselo na delo !
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

Tisti, ki iščete Rdeči jesenski kalvil ga dobite v drevesnici Kozjanski park, kartuzija Pleterje in drevesnica Mirosan pod imenom Cigančica. Jaz sem kupil Cigančico leta 2012 na eni zadrugi, ki je imela sadike od Mirosana in ugotovil, da gre za rdeči jesenski kalvil. Ocenite sami, če je cigančica rdeči jesenski kalvil? drevo raste zelo zdravo.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

[quote="plod"]Tisti, ki iščete Rdeči jesenski kalvil ga dobite v drevesnici Kozjanski park, kartuzija Pleterje in drevesnica Mirosan pod imenom Cigančica. Jaz sem kupil Cigančico leta 2012 na eni zadrugi, ki je imela sadike od Mirosana in ugotovil, da gre za rdeči jesenski kalvil. Ocenite sami, če je cigančica rdeči jesenski kalvil? drevo raste zelo zdravo.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Kakšen je kaj okus, rodnost in trpežnot, pa na kateri podlagi je?_________________lp
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

ivipiči je napisal/a:
Gre se za sorto Super Manga in je eno zelo starih sort Nemčije.

to se slisi dokaj niti staro niti nemsko, imas kaksen link?

ok, sem malo pogooglal...

Manga Superapfel kommt aus den USA und ist dort etwa 1934 entstanden, aus einem Mutanten

rekord 2 kg Smile ajme

tole je menda glavni nemski vir - http://www.obstbaeume.de/shop3/contents/de/p26.html
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

Letos mi je prvič obrodil s tem enim jabolkom, okus je precej dober, kaj več pa še težko povem, drevo raste bujno in zdravo. Podlaga je mm106, mam pa še enega na sejancu lani posajen.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Tudi meni je okus še kar dober, samo letos imajo vsi sadeži grenko pegavost.Na sajencu pa mi še ni rodil, imam posajenega res zelo v senci. LP Vido.
Odgovori