Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asplenium trichomanes - rjavi sršaj

crtj-admin
Site Admin

Asplenium trichomanes - rjavi sršaj

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Delno vedno zelena praprot, v.15cm.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A je to tista mala praprot, ki pogosto raste v suhozidih?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To je rastlinica moje mladosti! Rasla je v naši kamniti škarpi. Sedaj jo komaj še kje vidim. Eno malo rastišče je še na robu grmovja ob cesti do nas. Bi jo je presadila k sebi, pa ne vem, kje in kako bi ji nudila prave pogoje. Zanivo mi je, da tam ni skal, vsaj vidnih ne, je pa senca od grmovja in sipka črna zemlja.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Piše, da najbolje uspeva na apnenčastih tleh, meni rasejo iz zidov, kamenja kjer zemlje ni, pa tudi v navadni peščeni zemlji na skalnjaku, v polsenci in na soncu. Prenašala in presajala sem jih spomladi, malo zemlje v razpoko, mesto sajenja učvrsti, da ne odnese prsti, enkrat, dvakrat zalit, potem , naprej se sama zaseje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Se pravi, da velja poskusiti Very Happy .
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Kot ste že sami ugotovili - rastlina zidov, kar obenem pomeni, da je precej nezahtevna, prenese sušo itd. Na Ljubljanskem gradu v zidovih ga je res veliko...
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Zanimivo, imam omenjeno praprot in jelenov jezik na skupni sliki.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Robertino: hvala za fotko Very Happy
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni je ta rastlina prav fenomenalna - kako iz nič raste!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori