Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

pajo je napisal/a:
Ker mi nekaj ni najbolj jasno prosim za pomoč. Na sliki levo je sigurno Trinidad Scorpiom Moruga levo pa mi je prijatelj kot enako seme pa to meni ni enako. Cel grm ima enake plodove. Mogoče Carolina Reaper ali kaj že? Kaj je še podobno tej zadevi?

Ljubi poznavalci?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Nisem strokovnjak, mi pa deluje kot Carolina ja.

Eh, meni letos ni šlo tako kot sem si zaželel. Grmiški so mi zrasli do največ 20cm v višino, na vsakem pa je le po en plod - Habanero je 3cm, pa se je že pobarval, Jolokia je še zelena, Carolina pa ima morda 2cm, pa se je začela komaj malo barvati.

Če iz plodov posušim semena, a bodo primerna za drugo leto?
Kdaj naj bi se sobne primerke pripravilo na prezimovanje? Sam sem računal nekje v začetku novembra..?

A obstaja kakšno gnojilo, ki bi ga enostavno kupil v trgovini? Na razne dodatke iz prejšnjih strani se nič ne spoznam, zadevo pa bi rad uporabil na omenjen ih grmičkih drugo leto, če mi bodo seveda uspešno prezimili...

Carolina Reaper:

Habanero Orange:

Bhut Jolokia:

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za semena morajo biti plodovi prezreli. Jaz jih dolgo pustim na rastlini, potem pa še nekaj lasa na pultu, šele nato poberem semena. Semena bodo seveda primerna za drugo leto, ampak če nisi rastlin, ko so svetele, izoliral, bodo skrižana.

Sama sem čilije sadila v zemljo Potground H, dodala perlit in nekaj briketov organskega gnojila in sem s pridelkom zelo zadovoljna.
Zelenc

Rastilne so bile med sabo ločene za meter ali dva, več prostora žal nimam. Bom pa prihodnje leto poizkusil s tvojim predlogom za gnojenje.

Hvala ti.
pajo

Ja je Carolina. Very Happy Sedaj pa je res nekaj pekočega v rastlinjaku, ki ga bo treba počasi pospraviti._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Evo, tole je polovica letošnjega pridelka iz ene rastline. Kar precej plodov navrže tale Habanero. Sedaj pa na hitro eno omakco za ozimnico zvarit skupaj. Njami! Twisted Evil

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepi habiji Wink ; drugače pa je tule že zimsko spanje? Rolling Eyes .

Meni so se začeli prebujati čiliji na terasi, tako da bo še kaj za obrati.

LP_________________mfranc
Zelenc

Jest bom probal srečo z zimskim spanjem takrat, ko bo zutraj zunaj "tik" pred slano.
pajo

mfranc je napisal/a:
Lepi habiji Wink ; drugače pa je tule že zimsko spanje? Rolling Eyes .

Meni so se začeli prebujati čiliji na terasi, tako da bo še kaj za obrati.

LP

Ni zimskega spanja in ga še nekaj časa ne bo. Embarassed_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pajo, tebi v rastlinjaku verjetno delajo še 300/uro Wink .

LP_________________mfranc
Odgovori