Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Podganji repki (stročna redkvica) - Raphanus caudatus
Jaz sem to redkvico imela lani in letos. Lani sem (neizkušena pač) je posejala celo vrsto in je bilo vse preveč nagužvano. Kljub vročini je naredila ogromno stročkov. So si pa bile ena drugi v napoto in sem jih nekaj morala ven pometati.
Ena lanska redkvica je po pomoti ostala v zemlji in sem jo letos spomladi presadila na rob gredice. Tako kot piše Figula, priporočljivo ji je nameniti kol in kar nekaj postora okoli. Ta moja se je letos tako razrasla, da dva jedca nisma uspela pojesti vseh stročkov. Nisem pa jih vlagala. Tisti stročki, ki preveč olesenijo so pa potem za seme naslednjo sezono. Tudi rdeče in rumene redkvice jaz pustim kak primerek, da zacveti in ustvari stročke. Jih je pa količinsko manj, kot pri redkvici podganji repki.
Eno redkvico sem lani tudi izkopala podzemni del. Ko je bila mlada je bila bele barve, podolgovata (ni bila okrogla kot rdeča recimo) in po okusu podobna rdeči, če me spomin ne vara.
Glede okusa, kar piše Metuljc, da postanejo v vročini pekoči pa ne morem komentirati. Nisem bila pozorna med lanskimi in letošnjimi, če je kaj razlike.
Aladin, če bi tudi ti seme, mi piši na ZS.
Ena lanska redkvica je po pomoti ostala v zemlji in sem jo letos spomladi presadila na rob gredice. Tako kot piše Figula, priporočljivo ji je nameniti kol in kar nekaj postora okoli. Ta moja se je letos tako razrasla, da dva jedca nisma uspela pojesti vseh stročkov. Nisem pa jih vlagala. Tisti stročki, ki preveč olesenijo so pa potem za seme naslednjo sezono. Tudi rdeče in rumene redkvice jaz pustim kak primerek, da zacveti in ustvari stročke. Jih je pa količinsko manj, kot pri redkvici podganji repki.
Eno redkvico sem lani tudi izkopala podzemni del. Ko je bila mlada je bila bele barve, podolgovata (ni bila okrogla kot rdeča recimo) in po okusu podobna rdeči, če me spomin ne vara.
Glede okusa, kar piše Metuljc, da postanejo v vročini pekoči pa ne morem komentirati. Nisem bila pozorna med lanskimi in letošnjimi, če je kaj razlike.
Aladin, če bi tudi ti seme, mi piši na ZS.
Še v sliki
stročki
Cela rastlina
stročki
Cela rastlina