Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožnik ne na nebu ne na zemlji

Moderator: Melona

Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Oba vrtova sta čudovita. Z veseljem bi imela take dvignjene grede (sem že možu predlagala, da bi naredil tak zidec iz opeke). Drugače pa sem tudi sama navdušena nad St.swithun, ki ima take lepe kroglaste cvetove.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Sončna živio, visoke grede se dobro obnesejo. se strinjam s teboj, St. Swithun je zelo nežna deviška vrtnica po obliki in po vonju in mi je všeč. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Končno tvoje slike Voda. Imaš tako prekrasen vrt. Pogled nanje mi pa zmoti to prekinjanje, ko hodim gledat imena. Manjka ti samo da vpišeš prej ime in potem naložiš sliko velikosti za forum, ter daš dva presledka pred drugo sliko in uživali bi nemoteno.
Saj zmoreš Voda Very Happy_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
voda

Poezija živijo, ko klikneš na sliko se pokaže fotografija v črnem okvirju. črni "paspartu" prisili gledalca, da pogled fokusira na dano fotografijo in ga nič drugega ne zmoti. strinjam se, da je dobro dodati imena vrtnic in verjetno še kaj, a ne čez sliko. kot si sama rekla, prej ali pozneje.

moram priznati, da mene velikokrat zmotijo velikanske slike (zaradi tega se tudi tekst podaljšuje v desno), ko moram podaljševati stranico in imam toliko opravka, da pozabim čigavo sliko sploh gledam. mislim, da ni stvar v velikosti ampak v kvaliteti posnetka, oz. jasnosti kaj kaže slika. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

pozdravljeni, v naravi se iz dneva v dan, ma kje pa iz sekunde v sekudno dogajajo spremembe, katere sem sicer zaznala a ne tako razumsko kot sedaj, od kdaj spremljam s fotoaparatom mojih 180 zelenopisanih kvadratov tukaj v Lj.

vrtnice so v glavnem odcvetele. Kiftsgate z limonastim vonjem po svežem je zadnje dneve nekatere bele cvetove obarval rumeno. nektar teh je omamljal in izredno navduševal čebele. žametasta Tess je med temi nežnimi cvetovi ustrajala do konca. sploh ni bilo opaziti, da se cvetovi osipavajo.

zacvetele in odcvetele so neznanke. popki za naslednje cvetenje so že v pripravi.

hvaležna za fotografiranje, celo leto cvetoča Bonica 82 in grmičasta mala "gumbek" vrtnica, porcelanasta New down in mogoče še katera.

za danes bo dovolj in lpvoda
Nazadnje urejal/a voda 24 Jun 2013 21:24; skupaj popravljeno 1 krat
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Prekrasen vrt, razkošen. Vidi se, da razumeš rastline. Krasne vrtnice in lepe kombinacije. LP.
mateja

Odgovor Napisal/-a mateja »

ja voda tudi ti maš kar dosti za pokazat čestitam kar tako naprej
voda

punce hvala, pri vas se enako dogaja. Lj. vrt sem spremljala celo pomlad in nekaj dni poletja. pri tem početju skozi objektiv zaznaš veliko več kot s prostim pogledom, ker sta očesi fokusirani na določen kader. čudovito opravilo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Voda, katera je tista drobnocvetna vrtnica iz včerajšnjega šopka? Res je lepa!

Lp_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Bobolino, Ferdy je (jaz ji po domače rečem "gumbek" vrtnica). naj bi bila pokrovna vrtnica, a pri meni je bolj grmiček visok nekje 70 cm in približno enako v širino. cveti kar naprej. zelo zdrava vrtnica, ki se čisti sama. stare veje obrežeš enkrat na 3 ali 4 leta. jeseni dobiš ukoreninjene potaknjence, če želiš seveda. lpvoda
PS: jeseni sem potaknila tudi rdečo, katera je malo višja in ima že cvetove._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori