Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
figula je napisal/a: |
Ivčk, ali imaš kakšno posebno metodo razkuževanja loncev? |
Pod šusom vode sperem vso umazanijo iz loncev, nato jih zelo dobro zdrgnem s krtačko, namočeno v milnico, spet izperem.
Potem pa grejo v kopel z varikino (razmerje 1:10), nakar jih splahnem pod vodo in dobro posušim. Tega ne preživi noben škodljivec in nobena bolezen..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc je napisal/a: | ||
Mimogrede Ivčk, kaj zaeni pa so tisti "zmečkani" čiliji na desni strani?
Uh, semen nimam nič , lahko pa ti poskusim narediti ukoreninjen(e) potaknjenec. Iz izkušenj bi bil lahko celo prej kot ekvivalent iz semena; konec zime mi čiliji na terasi začnejo hitro odganjati .... |
Zmečkančki na desno so sorte Shishito Pepper, čiliji, ki naj ne bi bili skoraj nič pekoči. In res na začetku sezone ni pekel skoraj nobeden, na koncu pa so bili že vsi kar hudo pekoči. So pa zelo tenkomesnati in zato primerni tudi za sušenje.
Mene je sorta navdušila z lepimi plodovi in predvsem rodnostjo.
Tukaj je slika že delno obrezane in dokaj obrane rastline:
Hvala za ponudbo za vkoreninjene potaknjence, a ti nočem naložiti dodatnega dela. Bom že kje staknila par semen _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk je napisal/a: | ||
Pod šusom vode sperem vso umazanijo iz loncev, nato jih zelo dobro zdrgnem s krtačko, namočeno v milnico, spet izperem. Potem pa grejo v kopel z varikino (razmerje 1:10), nakar jih splahnem pod vodo in dobro posušim. Tega ne preživi noben škodljivec in nobena bolezen... |
hvala Ivčk, tudi jaz varikino uporabim
Sem mislila še na amonijak, pa sem kar pri dobri, stari varekini obstala.