Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bokaši kompostiranje
V navodilih pri Organku piše, da se tekočino uporablja razredčeno 1:100 ali 200 kot odlično gnojilo za rože ali zelenjavo. Ali to pomeni, da je to prav gnojenje, ki ne sme biti prepogosto, ali lahko to vodo uporabljam za tedensko zalivanje rož? Tudi to mi ni jasno - kdaj 1:100 in kdaj 1:200?
Tekočino hranim v steklenici na sobni temperaturi in na vrhu se mi je začela delati bela plesen. Je to kaj narobe?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Tekočino hranim v steklenici na sobni temperaturi in na vrhu se mi je začela delati bela plesen. Je to kaj narobe?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Mislim, da lahko gnojiš enkrat tedensko. Jaz sem kar pogosto gnojila, za zalivanje sem imela kar 1:100. Sem pa enkrat poskusila kot listno gnojilo, pa paradižniki niso bili preveč zadovoljni. Najbrž bi morala bolj razredčiti. Zdaj samo zalivam.
Bela plesen, mislim, da ni nič hudega, če bi bila črna, pa najbrž ne bi bilo več uporabno.
Bela plesen, mislim, da ni nič hudega, če bi bila črna, pa najbrž ne bi bilo več uporabno.
Hvala, Plamenka! Čez zimo bom itak gnojila samo vijolice na oknih, upam, da bodo vesele (drugače jih vedno pozabljam gnojiti )._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ja.
Lahko se pogleda tudi v to temo, kjer je več o uporabi tekočine napisano... http://forum.gartlc.si/gartlc-about2412.html
Lahko se pogleda tudi v to temo, kjer je več o uporabi tekočine napisano... http://forum.gartlc.si/gartlc-about2412.html
A se lahko daje v organkota tudi plesnivo hrano? Po pomoti se je našel krajček kruha s črno plesnijo in me zanima, če ga lahko dam notri. Če prav razumem, je na splošno bela v redu, črna pa ne - velja to tudi za organkota?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Hvala, zuf! Saj pri nas je to res zelo izjemoma, da bi kakšna hrana romala v smeti - ampak, če se že zgodi, naj ima vsaj novo življenje _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Zanima me, zakaj je vsebina organka v posodi, ki je fermentirala
poleti dobila neprijeten vonj, da sem moral vse skupaj zakopati na gnoj,
pri drugem poskusu je bilo enako,
zbiral sem večinoma rastlinske olupke in podobno
je mogoče bil bokaši posip kriv?
Se je pa nabiralo spodaj v posodi veliko tekočine ki je imela neprijeten vonj.
Normalno ima vonj po fermentiranem kislem zelju.
poleti dobila neprijeten vonj, da sem moral vse skupaj zakopati na gnoj,
pri drugem poskusu je bilo enako,
zbiral sem večinoma rastlinske olupke in podobno
je mogoče bil bokaši posip kriv?
Se je pa nabiralo spodaj v posodi veliko tekočine ki je imela neprijeten vonj.
Normalno ima vonj po fermentiranem kislem zelju.