Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz bom skušal korenine prezimiti... je že kdo probal?
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pri meni je ena rastlina prezimila v rastlinjaku. Odprl sem ji vrata, da je
splezala na bližnjo češnjo, ker so ob visokih temperaturah vsi plodiči odpadli. Zdaj je zunaj že pomrznila, v rastlinjaku pa še lepo raste. Bom pa rastlino poskusil zaščititi s suho zastirko in smrekovimi vejami.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kolikor vem, je Petru v Luciji samo od sebe uspelo prezimiti gomolje. Letos v topli pomladi so mu ponovno odgnali. Nekje nazaj v tej temi je to opisal.
V principu bi jih moral sedaj izkopati in ohraniti v ustreznem okolju do pomladi. Okolje mora po moje biti dovolj vlažno, ne pa mokro in seveda ne sme splesneti. Pri meni ni šans. Če jih pustim v zemlji, pa zgnijejo. Rolling Eyes
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Gomolji so pri meni kakšne pol metra globoko, mogoče bi šli še globje, če bi skopal sadilno jamo globje (okoli razen zgornjih 5cm namreč ni zemlje samo prod/pesek/naplavine).
Vprašanje kako bo s temperaturo in mokroto s strani, ne samo z vrha.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Kaj če bi čezenj postavil kakp večjo leseno kišto? Bi bilo suho, vlažno...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ojej, meni je letos uspelo iz ene sadike pridelati le dva lepa ploda Crying or Very sad . Mi je na srečanju IVIPIČI dal štiri plodove, dva smo že pojedli, dva pa imata že 10 cm dolg poganjek. Je prehitro ali ne, sploh ker nimam primernih pogojev za prezimitev ploda in poganjka?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Ojla Marija.
Čajoto lahko prezimiš v hladilniku v posodi za solato. Samo tisto ,ki še ne klije.L.P ivan_________________Veselo na delo !
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ivan, hvala, potem bom dala notri dve moji (a jih kaj zavijem v papir?), tvoji dve pa gredo še na jedilnik Very Happy . Domnevam da če poganjke odtrgam, potem najbrž novi ne bi več pognali?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
ivipiči

Marija poganjke ni dobro trgat ,če jo misliš imet za sajenje.
Letošnja bera od 3 sadik._________________Veselo na delo !
ivipiči

So me zmotili na Skyp pa sem sliko pozabil prilepit.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Se opravičujem Confused_________________Veselo na delo !
Odgovori