Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

voda, tale vratna "zastirka" je pa fantastična ! Smile palec gor
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

figula hvala, ampk še vedno ne vem kako se imenujejo ta zgornji čiliji. prosim, da mi kdo pove, kaj so to za eni. hvala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

voda je napisal/a:
figula hvala, ampk še vedno ne vem kako se imenujejo ta zgornji čiliji. prosim, da mi kdo pove, kaj so to za eni. hvala. lpvoda

Kako pa izgledajo v prerezu? So semena črna, kot morajo biti, če gre za vrsto Rocoto?

LP
voda

mar nobeden mi ne more pomagat in povedat kateri so ti ta veliki čiliji.

korenine 3-eh čilijev, za tiste kateri jih želite prezimiti v loncih, seveda izkopanih iz zemlje. skupna fotka od leve proti desni: peperončin kalabreze, p. de najde in "neznanec" velikan iz prejšnjih fotosov. enako
po vrsti bližji pos. mislim, da je malo za premisliti katere sorte naj bi shranjevali v posode. pri meni rocoto r. ni preveč zadovoljen namreč cveti, šele konec avgusta in nastavlja plodove okt. zadnji dve sliki. tako, da se nikakor ne mislim več upirati naravi ampak jo upoštevati 100%. lpvda

voda

Spiridon, zunanja karakteristika teh velikih čilijev so na slikah vidna. izredno veliki (glej sliko teh v moji dlani), nekako kvadratasti, mesnati. zelo okusni. na "zadku" se pravi ala špici je obvezna luknjica. peclji izredno tenki in dolgi. listje rahlo kosmato in relativno redko. celoten grm visok 1,5 x širok cca 2m. steblo zelo debelo, kot palec roke mogočnega zidarja. če ne bom ugotovila, mi je načeloma popolnoma vseeno, a upam, da bodo rdeči plodovi "na suhem" dozoreli zaradi semen. lpvoda

PS: a da rokoti imajo črna semena? to prvič slišim._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

tale junak je samonikli "bastardić koji je ljut kao pas". puhala sem še pa še, ker preden sem probala sem si rekla "ah to ne more biti kaj prida ostro". bila je velika zmota. "opasan in sam samcat" sredi zapuščenega dela njivice. 3 ploda je naredil. verjetno se ostala 2 ne bosta obarvala. tale v mojem želodcu zagotovo ne. njegova osebna. lpvoda

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Voda, tudi jaz sem dobila ta semena pod imenom Yellow Rocoto, pa je zrasel rdeč, z velikimi plodovi. Ker prej nisem imela Rocota, sem bila tudi tega vesela. Po moje je to Rocoto Red ali pa Giant Rocoto, ker ima zelo velike plodove. Kako velike ima navaden Rocoto, ne morem primerjati. Imela sem samo še Brown Rocoto z malo manjšimi plodovi, kot jih ima rdeči. Imata pa obe sorti črna semena, močnega vonja in seveda pekoča.
voda

hvala obema. potem sem 5 leta živela v nevednosti ker sem takrat namreč dobila "rokoto r." nekaj popolnoma okroglega in veliko manjšega. o črnih semenih ne duha ne sluha. počasi se stvar razpleta. dobro. seaj bi bilo dobro, da se še oglasi Bobolino katera mi je dala rastlino in upam, da bo vse razvozlano. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

takoj sem šla preverit in tudi v zelenem rikotu so že temnorjava semena. odkrili ste mi del čilivesolja. hvala in lahkonoč. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

voda je napisal/a:
tale junak je samonikli "bastardić koji je ljut kao pas". puhala sem še pa še, ker preden sem probala sem si rekla "ah to ne more biti kaj prida ostro". bila je velika zmota. "opasan in sam samcat" sredi zapuščenega dela njivice. 3 ploda je naredil. verjetno se ostala 2 ne bosta obarvala. tale v mojem želodcu zagotovo ne. njegova osebna. lpvoda

Če rabite kaj semen od tehle, vam jih lahko pošljem.

LP
Odgovori