Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija - Aronia melanocarpa

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

dejan84 je napisal/a:
v bauhaus majo sadike sibirske borovnice po 4€
sorte nimfa in morena, so manjše rasti. Tako, da predvidevam, da so enoletne.
sadike so od Miliča (Hrvaška), majo tud ostal asortima (robide, maline, aronija, itd.) po isti ceni, se splača pogledat.

LP
Dejan

Sem vrgel tja uč, pa vzel 3 kom. Imajo precej močno razraščene korenine in sem komot naredu iz ene dve rastlinci.... Sorta je Nero, jim pa toplota v trgovini precej odgovarja tako da....._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Pazi, da ti jih zima ne vzame._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Cinija1
Oprosti,da sem spregledal tvoje vprašanje.Brusnice lahko mirno posadiš
pod borovnice.Če še nisi,je sedaj še vedno čas.
Oprosti,da sem te zamenjal z Lepo Kato!_________________Narava vse povrne!
Nazadnje urejal/a ferdo36 30 Jan 2015 12:12; skupaj popravljeno 1 krat
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Poleg šmarne hrušice imajo tukaj http://www.viaszfestes.hu/soveny/szloven/aronia/aronia.htm tudi aronijo...

kakšne izkušnje, je kdo za skupno naročilo?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Zadovoljen pa bi bil seveda tudi s kakšnimi potaknjenci - če sem prav prebral, se radi ukoreninijo. Ima kdo morda kaj viška?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Po tej ceni se sadike vsekakor splača kupiti, saj bodo že letos rodile vsaj za vzorec, pri potaknjencih pa je treba čakat tri leta.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Bo kdo ob rezi aronije imel kašen poganjek viška? Imam ob vinogradu par glogov in bi na njih probal cepit aronijo._________________LP seba993
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Verjetno sem ti jaz najbližje.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

@tinko hvala za cepiče.

Glogi so že na mestu zdaj pa treba počakat da se bodo zdebelili da jih lahko cepim. tile bojo še počakali na cepljenje. Bom prvo cepil par glogov ki jih imam ob vinogradu.
_________________LP seba993
Odgovori