Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

sušilnik pridelkov in zelišč

Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

figula je napisal/a:
Peter, radi bi sušili, ne kuhali ... heheh

Hitreje in bolj kot se nek prostor segreje, večje so lahko luknje za izstop vročega in vlažnega zraka in hitreje se vsebina posuši! Wink
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Hvala, sem površno prebral.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ko nas v teh dneh tako razvaja afriška toplota Smile, je naša omara spet zakuhala.
Takole je pridno v 1 dnevu posušila narezano korenje in rdečo peso.

Če bo vreme res še toplo do torka, bom le nasušila za eno čips vrečko prigrizkov Rolling Eyes
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Bom kar uporabil to temo, da ne odpiram nove.

Zanima me vaše mnenje (ali celo imate točno ta model) od Gorenja:
https://www.mimovrste.com/susilniki-hrane/gorenje-susilnik-sadja-fdk-24-dw

Plus, minus?

Kakšen drugi model bi priporočali?
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Imam identicnega samo da je Hoferjev, tudi gumbi so enako razporejeni spredaj pa ta kontrolna plosca je enaka.
V primerjavi z onim drugim, ki ima bele pladnje, ki niso naluknjani, susi dlje casa ni pa neke bistvene razlike.
Se vedno pa se najboljse posusi kar na peki papirju nad lonceno pecjo. Samo kaj ko je zunaj 21 stopinj. Laughing_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Gringo

Garden-ja

mislim, da bo kar kupil ta modelček, prav je da imam tudi to mašinico v hiši, ker je kar neki na seznamu kar bi sušil.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Fantje, pozabljate, da je vsa ta roba kitajska! Tudi sam sem čakal na akcijsko ceno sušilca Gorenje, cca 40 €, pa potem vzel enakega od Hoferja, za mučo manj denarja Cool Laughing .

LP_________________mfranc
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ker sem po naravi firbčen in ker že iz svojih izkušenj vem da Amigosi (tvoji soimenjaki Gringosi Laughing ) kupijo vse bistveno ceneje kot mi evropejci,
sem našel tole http://www.harborfreight.com/http-www-harborfreight-com-5-tier-food-dehydrator-66906-html.html

kar pomeni, da ga dobijo za 20 evrčkov Cool Wink .

LP_________________mfranc
Gringo

Jaz sem patriot, kupujem slovensko, četudi je na Kitajskem izdelano. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Imam tega gorenjevega in sem zadovoljna. Kupila sem ga pred časom v eni od akcij za nekaj nižjo ceno.
Primerjati pa nimam s čim. V glavnem sem letos v njem sušila zelišča. Za sušenje zdrobljenega šipka sem iz starega prepranega blaga narezala primerne kolute in je zelo v redu izpadlo. Sadja ne sušim, vsega pojemo sproti Embarassed .
Odgovori