Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
pajo je napisal/a: | ||
Kak nasvet za vse to? Hvala. |
Vam bom na ZS sporočilo napisal.
Tu na forumu bom najverjetneje nehal opisovati podrobnosti raznih zamisli in rešitev,
ker se je vse to začelo brisati in seliti v razne "predale" kamor potem običajno nihče več ne zaide.
Nima smisla, vaj jaz ga več ne vidim.
LP
Spiridon, recepti so v svoji temi in ravno tam so na očeh, tule se med trenutno 99 stranmi mimogrede skrijejo in jih ni najti. Je pa možno, da se ohrani tukaj link do tja, kar običajno naredi tisti, ki del teme preseli. Tukaj so recepti. na prvi strani so dodani linki do tem s čiliji. Na tej strani imaš prav tako v prvem sporočilu teme vse ustrezne linke. Le kako bi bilo vse skupaj lahko bolj pregledno? Imaš kak predlog?
Spiridon je napisal/a: |
Vam bom na ZS sporočilo napisal. Tu na forumu bom najverjetneje nehal opisovati podrobnosti raznih zamisli in rešitev, ker se je vse to začelo brisati in seliti v razne "predale" kamor potem običajno nihče več ne zaide. Nima smisla, vaj jaz ga več ne vidim. LP |
Spiridon, kaj misliš, kje bi ostali, razen tebe samega, ki točno veš, iskali kasneje debato o kalilnikih ali recimo recepte za čilije? In kje bi jo laže našli? Med 99 in več stranmi Čilija 2014, ki bo vsak čas zgodovina, ali v forumih, kamor so bili premaknjeni? Do njih ni težko priti. Vedno na mestu, kjer kaj oddelim, pustim link do dotične teme.
Pa še druga možnost je: vpišeš v iskalnik Spiridon, odkljukaš krogec za "Prispevke" in ti bo zlistalo vse tvoje prispevke, ne glede kje so.
Tretja možnost je pa, da izrecno napišeš, da ne dovoliš premikanja.. Željo bomo upoštevali, citat prispevka bo pa vseeno pristal tam, kjer moderatorji mislimo, da ga bo iskala večina bralcev.
Še prepis iz "Pogostih vprašanj" - tamle zgoraj jih najdete pod naslovom
Kaj so Moderatorji?
Moderatorji so uporabniki, katerih naloga je, da dan za dnem bdijo nad dogajanjem v forumu, ki jim je dodeljen. Poleg tega imajo pravico urejanja in brisanja objav, zaklepanja, odklepanja, premikanja, brisanja in deljenja tem forumov, ki jih moderirajo. Poskrbeti morajo, da uporabniki z objavami ne zaidejo izven teme, zaradi katere je bil forum ustvarjen ter za to, da se objave z žaljivo in neustrezno vsebino čimprej odstranijo.
mfranc je napisal/a: |
...sam sem dal na uradno zimovanje samo dva Jalapeno Tam... |
..dodajate v zemljo tudi stiropor?
..pravijo, da naj bi na rastlinah za prezimovanje ostalo par drobnih listov. Pri vas jih ni...?
Jest sem danes v zimsko spanje poslal še dva Habanera orange (hvala Pajo ) pa nisem tako močno obrezal. V teglc sem dal samo kupljeno zemljo in nekaj iz vrta. Malo zalil in hopla...
G. @metuljc in g. @muha, razumem KOPIRANJE določenih prispevkov v nek podforum, ne razumem pa, da se istočasno tudi BRIŠEJO na tem mestu.
Jaz (in verjetno velika večina tukajšnjih "čililjubcev") berem zgolj vpise na tej strani/forumu, zato je zame vsak prenesen (in tukaj izbrisan) zapis izgubljen...
O izzivalnem prepisu iz "Pogostih vprašanj" (drugače ga ne morem imenovati) ne bom tratil besed, ker se ne želim spuščati na tovrsten nivo, zato je diskusija z moje strani tudi zaključena.
LP
Jaz (in verjetno velika večina tukajšnjih "čililjubcev") berem zgolj vpise na tej strani/forumu, zato je zame vsak prenesen (in tukaj izbrisan) zapis izgubljen...
O izzivalnem prepisu iz "Pogostih vprašanj" (drugače ga ne morem imenovati) ne bom tratil besed, ker se ne želim spuščati na tovrsten nivo, zato je diskusija z moje strani tudi zaključena.
LP
Zelenc je napisal/a: |
@mfranc - če smem samo vprašat, ..dodajate v zemljo tudi stiropor? ..pravijo, da naj bi na rastlinah za prezimovanje ostalo par drobnih listov. Pri vas jih ni...? Jest sem danes v zimsko spanje poslal še dva Habanera orange (hvala Pajo ) pa nisem tako močno obrezal. V teglc sem dal samo kupljeno zemljo in nekaj iz vrta. Malo zalil in hopla... |
Zelenc, stiropora nikoli ne uporabljam v substratih. Saj nisem pristaš teorij zarot , pa vendar, Stiropor je sintetični polimer z nekaj diskutabilnimi lastnostmi.
Uporabljam pa perlit, ki je kemično in pH nevtralen, poleg tega je naraven material, ekspandirana vulkanska kamnina.
Dodajam ga pa predvsem kot dopolnilo substratom (zračenje), ki bazirajo na šoti; ta absorbira res gromozanske količine vode.
Če bi imel kvalitetne domače komposte, bi ga mogoče celo ne uporabljal, ali pa zelo minimalno, 5 - 10% ... .
Ne, listov ni, so odšli z vrhovi. Sem pa opazil čisto spodaj rahlo nakazovanje poganjkov, zato sem bil tako korajžen pri rezanju.
Tekom zimovanja se bo s sadikama še marsikaj dogajalo, na žalost nimam nobenega vsaj približno dobrega prostora za zimovanje.
Veliko pričakujem ravno od spodnjih poganjkov, krošnjo jalapenov bi rad znižal.
Sem že omenil, ni tak velik greh velikost obrezovanja, tudi sam večinoma ne obrežem tako rigorozno, pač pa do pomladi še korigiram ...
LP_________________mfranc
Sama sem včasih presenečena kako velike ali kako majhne korenine ima kakšna rastlina.
Odvisno od korenin, ki so jih naredili tvoji čiliji, ampak mislim, da bi bila jupol okrogla posoda "u vrh glave" dovolj.
Predlagam, da si pripraviš nekaj različno velikih loncev in potem, ko boš izkopal rastlino - najdeš med njimi ustrezno velikost.
Odvisno od korenin, ki so jih naredili tvoji čiliji, ampak mislim, da bi bila jupol okrogla posoda "u vrh glave" dovolj.
Predlagam, da si pripraviš nekaj različno velikih loncev in potem, ko boš izkopal rastlino - najdeš med njimi ustrezno velikost.