Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Na hitrico izpade, kot da ste utrpeli poplave in povezana razdejanja.

Pa verjetno tudi nimate voluharja, da bi lepo pod snežno oddejo glodal mehko lubje. Drugače pa super način za ohranitev starega lesa, verjetno bi na podoben način obstal tudi lovor.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Tudi voluhar je lansko zimo obiskal figo, njverjetneje pa so ga privabili tulipani, ki so posajeni okoli fige. Saj tako sem ga tudi pravočasno odkril, saj sem našel precej pogriženih tulipanov. Malo pa se je lotil tudi fige.
Vzel sem mu življenje.
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

juglans je napisal/a:

Pa verjetno tudi nimate voluharja, da bi lepo pod snežno oddejo glodal mehko lubje. Drugače pa super način za ohranitev starega lesa, verjetno bi na podoben način obstal tudi lovor.

Dvomim, da bi jaz obstal na ta način - prostovoljno gotovo ne; celo zimo tudi gotovo ne. Laughing
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

lovor je napisal/a:
juglans je napisal/a:

Dvomim, da bi jaz obstal na ta način - prostovoljno gotovo ne; celo zimo tudi gotovo ne. Laughing

Jezusmarija!!! Se mi je zareklo, ...

Boh ne dej z betonom, kozarec najboljšega vina in polno mizo dobrot. Wink
lovor

Kdaj je boljši čas za presajanje fig v večje lonce, pri tistih, ki prezimujejo notri zaščiteni pred mrazovi - a je to jeseni, pred prezimovanjem ali spomladi, ko se jih prenese na prosto?

Question
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Iz lonca v večji lonec načeloma, teoretično kadar koli, vendar sem že ugotovil, da jesensko presajanje ni tako zanesljivo kot spomladansko, ko narava pomaga, da se figa čimprej udomači v večjem loncu.

LP_________________mfranc
lovor

mfranc je napisal/a:
Iz lonca v večji lonec načeloma, teoretično kadar koli, vendar sem že ugotovil, da jesensko presajanje ni tako zanesljivo kot spomladansko, ko narava pomaga, da se figa čimprej udomači v večjem loncu.

LP

A uganeš, katera figa je bila v mislih? Idea Tvoja dojenčica Petit negri, ravnokar je izgubila liste. Laughing

Sicer je od začetka (poleti) v malo večjem glinastem lončku 2r okoli 15 cm, ampak drugo leto bo šla v malo večjega.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Violeta se ni in ni mogla odločiti, kaj bi z drugim rodom... Na koncu (sredi novembra) so ostale male, vendar so se na sončni strani toliko zmehčale, da so bile lepo užitne.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Uh to se mi še ni zgodilo; vedno sem deležen samo prvega roda fig._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Zaščitite fige, jutri bo kriza, temperatura zna pasti pod -15°C.°Danes je pri meni -9°C, na barju že - 12°C.
Odgovori