Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

No, tole je moj letošnji zunanji nasad paradižnikov. Nasajen je bil precej pozno, so pa sadike že začele lepo rasti, večina že cveti, nekaj plodičev je že, do trgatve je pa še dolgoooooo:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

super Marijav_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepi so, MarijaV! Moji zunanji pa bolj počasi napredujejo, razen tistih parih, ki so bili sejani februarja.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

MARIJAV jest drugo sezono kar pri tebi kupila sadike a prav:lol: Kok so lepi. Moje pa je, z redkimi izjemami, najprej fejst dotolkel mraz, zdej jih kuri sonce, pa še pegavost jih je oplazila. Sem jih pošpricala s sodo, pognojila z gabezom zdej pa upam da jih pridelam dovolj vsaj za seme.
Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

MarijaV - ma ti imaš cel gozd paradajzev, he he!

Lepi so, lepi!

In kdaj torej prideš pogledati moje (dva tedna sta že zdavnaj mimo?!).
Bom še jaz pripela kako fotko....
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Marija, ne vem kaj tak jamraš Cool Wink ; tole so lepi paradajzeki, moji na gredi so nekje na 1/3 tvojih. Slabi tretjini Sad Twisted Evil .

Še dobro, da imam lončnice Rolling Eyes . Pokorajžil se je še Black Moor

_________________mfranc
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ah, spet mi sramoto delaš. Razz pozdrav_________________
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ja, Franc, veliki so, veliki, samo zeleni, da je joj.

En nasvet, kaj jim manjka, tistim v loncih, da nekaterim listi svetlijo? Lahko kako mišungo tekočega gnojila, doma imam Cvetalovo Cofuno, Protifert, pa tekočino organka, ali kaj posebnega dam? Je dovolj gnojilo dat v kanglico in zaliti, ali v pršilko in direkt po listih?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Bobolino, težko bi rekel zakaj se svetijo, morda zaradi kake kombinacije gnojil ki jih uporabljaš?
Cvetalovo Cofuno ne poznam, je lahko zelo koristna, kot vse kar zdravi zemljo. Ampak vedno moraš paziti da rastline dobijo vsaj približno razmerje Makro hranil NPK, plus mikro gnojila, ki jih potrebuje paradižnik.
In tule ne vidim fosforja, ki je potreben za cvetenje in zanimivo, za jačanje rastline in korenin - to kar navajajo za Cofuno, ki nima nič fosforja Rolling Eyes .

Ti priporočam da gnojila, ki niso kompleksna, izmenjuješ s takimi ki so dopolnilna, ravno Basfoliar ima poudarek na fosforju:

Cofuna:
2,5 % skupni dušik (N),
7,5 % kalij (K2O),
35 % organske snovi v suhi snovi

Basfoliar Aktiv:
3 % N
27 % P
18 % K
+0,01% B+0,02% Cu+0,02% Fe+0,01% Mn+0,001% Mo+0,01% Zn

Pa občasno kako kompleksno gnojilo za paradižnike, plodovke.

Foliarno, s pršilko jih tretiraj samo občasno, glavno je gnojenje s tekočimi gnojili!, plodovke so pač požrešne kar se gnojil tiče.

Navadni protifert je zelo enostranski, ne uporabljaj ga preveč, organka ne poznam, oziroma ga ne uporabljam.

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

hvala za te nasvete, dragoceni so! Bom izmenjavala in nabavila kaj pametnega._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori