Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iz sejanca do grmička

Moderator: Melona

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Zelo vzpodbudno za prve poizkuse. Če že vidiš barvo, potem pa je to že zelo blizu. Uživaj.
marjetica1

Odgovor Napisal/-a marjetica1 »

Dogaja se! Very Happy Danes so mi dobro jutro polepšali prvi cvetni litiči neonsko pink barve. Zdi se mi, da znotraj popka vidim sedem petalov - upam, da se ne motim in da jih ni zgolj pet... Pa tudi če bo preprosta vrtnica, je bom vesela in bo dobila posebno mesto v vrtu, ker je moja prva...

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
marjetica1

Še en posnetek moje ljubljenke:

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Poezija

Krasno, a po mojem to ni majhna vrtnica. Zdi se mi da bo imela več lističev kot misliš. Pa tudi cvet ne izgleda ravno majhen._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
marjetica1

Upam, da res! Lahko, da bo res velikanka, ker je tudi sicer prva vzklila in je najhitreje rasla. So jo pa do sedaj dohiteli tudi nekateri ostali sejanci. Zdi se mi, da trenutno porablja vso svojo energijo za cvetenje, ne za rast... Misliš, da je zgodnje cvetenje napoved za njeno nadaljne obnašanje?

Komaj pa čakam, da se razvijejo še ostali malčki. Popkov še nimajo, olistani in razvejani so pa že kar pošteno. Mi je pa zelo zanimivo, kako se sejanci med seboj razlikujejo po trnjavosti - nekateri imajo redke, a močne in dolge trne, drugi drobne in goste, tretji jih skoraj nimajo. Razz Kdo bi si mislil, da je vrtnarjenje lahko tako razburljivo Very Happy
marjetica1

O... pa še to... mali roza cvet tudi že diši! Vonj je blag, nežen in sladek - tak kot bi ga od prvega cvetka tudi pričakovala Wink
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Čestitam, Marjetica1!!! Ko berem tvoje poročanje, komaj čakam, kaj bo nastalo iz te rastlinice, kot da bi šlo za mojo vrtnico Very Happy
marjetica1

Hvala irenakk Smile Res jih je fino gledat, kako napredujejo
Poezija

Točno to je kar si rekla, kadar vso moč daje v cvetenje, ne boš videla sočasno tudi bogatih novih izrastov vejic. Po odcvetu pa počasi začne spet rasti, tudi v širino z novimi izrastki. Si prebrala prispevek danes -žlahtnenje vrtnic?
In bodi srečna da že sedaj diši, ko se še ni niti razprla. Potem bo imela verjetno močan vonj._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
marjetica1

Tako - prvi cvet je zasijal v vsej svoji lepoti - cvetni lističi so se malo posvetlili, jih je pa šest. Nekje (najbrž med prispevki Poezije) sem brala, da to pomeni, da jih bo naslednjem cvetenju nekoliko več (kake dva več), bomo videli, kaj se bo dogajalo dalje.

Odgovori