Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
Habanero Red,Trinidad Scorpion Moruga in Carolina Reaper. Trije lepi grmički že porezani za prezimovanje čakajo na posvojitev. Very Happy

@pajo, kako pa se je kaj Carolina reaper obnesel v smislu rodnosti? Mislim ga sejati za naslednjo sezono in zato sprašujem... Smile

LP
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Habanero Red,Trinidad Scorpion Moruga in Carolina Reaper. Trije lepi grmički že porezani za prezimovanje čakajo na posvojitev. Very Happy

@pajo, kako pa se je kaj Carolina reaper obnesel v smislu rodnosti? Mislim ga sejati za naslednjo sezono in zato sprašujem... Smile

LP

Ne more se primerjati z Habanerotom. Nerka srednja žalost._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

mfranc je napisal/a:
Zelenc je napisal/a:
Une čist mejhne bele milimetrske pošasti Evil or Very Mad

Zelenc, razen če nimaš albino uši, imaš ščitkarja Cool Rolling Eyes

Evo, pogledam zdele na liste - nikjer nobene bele pike več. Nič mi ni jasno. Je mogoče da sem jih v tako kratkem času spodil? Bilo jih je kakih 20... Shocked
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Upaš potresti rastlino Wink ? Pa še kakšno zraven, če je?
Zelenc

Sm to naredu. Pa nisem nič videl. Mnja, počakal bom, verjetno so šle samo na nedeljski izlet Wink
Zelenc

Zaenkrat se jih je vrnilo le par. So bile obveščene, da niso zaželjene. Wink
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Prosim za vašo pomoč!

Pred mesecem dni sem dobil od soseda v dar čili, a pri tem ni vedel povedati za katero vrsto gre, ker ga to pač ne zanima.
Po dolgem in počez sem preverjal na spletnih straneh raznih dilerjev, vendar žal neuspešno.
Ob vseh vrstah, podvrstah in variantah čilijev, ki jih ponujajo, je to prava "misija nemogoče".

Napravil sem nekaj posnetkov v različnih fazah rasti oziroma zorenja:

Prepozna mogoče kdo za katero vrsto gre?
Zelo bi bil hvaležen!

LP
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Seba, a to si dal suhe čilije not? Lepo zgleda!

Spiridon, kot si že sam ugotovil, je prepoznavanje sorte med tisočerimi misija nemogoče.
Tudi če ti kdo tu pove, da je to XY sorta, tega ne moreš nikoli zagotovo vedeti. Lahko je sorti XY le izjemno podobna, lahko pa je njen križanec. Škoda pa je, ker ne veš, kaj je, ker je zelo lep čili..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja suhe v vodko. So se zdj ze tuk hidriral da zgledajo kot da so friski._________________LP seba993
Odgovori