Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Neuspehi v letošnji pridelavi

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Soseda pa, ki nikoli ni imela vrta, in ima tudi letos le par gredic, pa ima vse polno vzkaljenega in lepo rastočega. Ji kaf zavidam, pa sta vrta par metrov narazen. Tako da jaz pa res mislim, da sem letos bulika Confused Wink .

Ravno sem v rastlinjaku nastavila feramol, da mogoče potamanim kakeg bramorja. Sem še pregledala jajčevce, nastavljajo nove liste. Paradižnik v loncih je delno super, tistim ta prvo vsejanim pa zmanjkuje moči, listi so svetlo zeleni in dobijo jutri dozo gnojila, čeprav je substrat enak kot lani, mešanica substrata, mislim._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Da dodam:
ker mi je domača pridelava (razen paradižnikov) tako zelo slabo uspela, sem danes prišla iz vrtnarije s polnimi vrečami sadik. Še dobro, da sem našla nekoga, ki jih ima poceni Wink ._________________LP Žižola
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

20 kom 3-kilskih čebul je izginilo neznano kam,
por in stoletno čebulo mi je dokrajčila čebulna muha,
češnje so vse bolne,
višnje ni nobene,
kiwano kumari so mi polži pohrustali,
jagodno špinačo pa je scvrlo sonce,
bazilika ne vzklije na nobenem od dvanajstih mest sajenja.
Nazadnje urejal/a MARTINKA 17 Jun 2013 22:09; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pa še jaz:
-chilli Bishop Crown mi letos ni hotel vzkliti, čeprav sem ga 2x sejala. Potem mi je še ena poslala semena, pa tudi s tistimi ni bilo nič. Crying or Very sad
-koruzo sem 2x sejala, pa mi jo je nekdo pojedel. Pa tako sem se veselila, da jo bomo po nekaj letih spet pekli! Zdaj sem v lončke posejala 3. rundo...
-Tomatili vzklili šele 2. rundo. Zdaj so še čisto majceni.
-visoki fižol na njivi mi je nekdo pojedel. Poskušam z 2. rundo.
-iz micelija, ki sem ga posejala konec aprila, ni nič pokukalo in najbrž tudi ne bo. Crying or Very sad
-bazilika je uspela šele v 2. rundi, ko sta mi muha in metuljc svetovali, naj posejem v rastlinjak.

Toliko se trenutno spomnim.
bobolino

Plamenka, mislim, da bi jaz imela kako odvečno sadiko tega čilija. Pogledam in javim._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Če ga slučajno imaš, bi ti bila zelo hvaležna zanj. Lani sem bila zelo zadovoljna z njim.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka, jaz morebitne lisičke pričakujem šele naslednjo jesen. Mislim, da micelij rabi kar precej časa za preraščanje.
Uporabniški avatar
Plamenka

No, potem pa v redu. Je še upanje. Wink
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Uf ta tema bo pa letos hitro napredovala, se tudi jaz rada pridružim Very Happy

Moj prvi kiks se je začel, že ko sem pikirane paradižnike prekmalu prestavila v hladnejši prostor, za tem je bilo pa tri dni hudega mraza. Nekago so si opomogli in sem jih postavila na sonce za eno uro in jih je ožgalo. So se obrasli, malo sem jih pognojila in posadila skupaj z melancani, papriko, kapusnicami, bučami in bučkami na vrt, dva dni zatem je prišla toča.

Od paradižnikov je ostalo bore malo, pa vendar se zdaj nekako obraščajo. Ne kaj sadik sem dobila od bobolino, nekaj pri MARIJIV (še enkrat vama hvala objemček ) in zopet posadila. Papriko mi je skurilo sonce, zdaj stagnira, o cvetnih popkih še ni ne duha ne sluha, melancani so malenkost bolj veseli, paradižniki pa naravnost srečni Very Happy Nekaj tistih po toči uničenih pecljev sem pustila v vrtu, vsi že poganjajo nekaj zalistnikov, vendar še ne bodo kmalu cveteli, so pa zato dobljene sadike lepše in tisto, kar je v koritih in loncih (pa nimam niti približno toliko loncev kot bobolino Wink ).

Azijske kapusnice Mizuna, Kaailan ipd. že cvetijo, ker se jim je po toči mudilo naredit potomce, nekaj ohrovta in brstičnega ohrovta mi je pa ostalo in raste lepo. Imam še štiri sadike bučk, zimskih buč ni več, sem danes sejala nove, upam da do jeseni bodo, da jih shranim za zimo.

Najmanj upanja sem po toči polagala nasolato, ker res ni ostalo od nje nič. Ne vem, od kje, ampak neverjetno se je obrasla.

Je pa za razliko od lani npr. korenček čudovit (lani ni bilo iz njega na koncu nič), pa fižol pa rdeča redkvica, ki sem se je letos celo prav lotila. Lani mi jo je pojedel še čisto majhno bolhač, letos sem jo pokrila s kopreno. Super tudi zato, da dež ne zbija toliko zemlje, ker menda bolhači obožujejo zbito zemljo, sproti prekopana jim pa nekako ne ustreza.

Naslednja je čebula: po toči škropljena z ridomilom (žal drugače ni šlo), ker pa je bila zelo uboga, si jo je privoščila še muha (pa ne naša Very Happy ). Spet poškropljena z ... hmmm... (ata je nekaj dal), tako da letos komaj čakam na to našo eko čebulo Confused
bobolino

plamenka, ti odstopim eno sadiko in ob priliki pripeljem v lj._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori