Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zaščita dreves - plastični tulci

pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Dobi se debelejša plastična mreža, ki se razreže in ovije okrog stebla, to sem videl danes, ne vem pa kje se kupi.
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Tudi sama sem že uporabila drenažno cev, ampak mi ni bilo najbolj všeč.

Zdaj odrežem primeren kos pocinkane mreže (šestkotno pletivo), s katerim potem ovijem sadiko, vendar je s tem kar precej dela Embarassed, zato iščem kaj enostavnejšega.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Zakaj ti ni bilo všeč?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Eh, to je subjektivno.
Malo mi je šel na živce izgled, pa ko sem jo dajala stran, sem se fajn namučila in kljub pazljivosti opraskala lubje.

Saj ta mreža, ki jo uporabljam sedaj, je super z več pogledov - debelce je osončeno, nobene bibe se ne zaredijo v zavetju plastike; jaz bi bila menda rada bolj kamot. Cool
fed77

Odgovor Napisal/-a fed77 »

Kaj pa lamele od starih rolet, menim da je to najboljše in brezplačno , in ima luknjice za zrak.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz sem enkrat gledal te zaščite, ki jih uporabljajo gozdarji za sajenje v gozdu. Je neka trikotna zadeva plastična, ki je dosti trda, in dela proti divjadi.
Samo zdaj nevem kje sem gledal Smile

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Na začetku tega posta je Zuf predstavil tulce (v prvem postu)_________________Narava vse povrne!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Oživljam temo, ker ravno rešujem eno tako potrebo.

Obstajajo zaščite za trto (ki jim je vseeno, če ščitijo mlado drevo), ki so višine 60 cm in je cena znosna ranga 20-25 EUR za 100 kosov.

Primeri:

http://www.ipes.si/slo/trs.asp

https://www.agronet.si/izdelek/32243/tulec-za-trto

Predvidoma naslednji teden grem v živo pogledati zadevo na prvem linku, ker je tu blizu (Radenci vs. MS).
markor
Kraj: orehova vas

Odgovor Napisal/-a markor »

Zdravo,
se priporočam za "poročilo"! Se mi pa zdita ta dva primera različna - trda plastika vs. mehka? Sam sicer prakticiram tisto črno perforirano mrežico od Kalije, ali pa kar meter drenažne cevi fi 120.. Je pa v obeh primerih strošek cca 1€ po komadu..
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

1 eur komad mi je odločno preveč, ker bo to ranga 200 dreves in je treba porabiti še za kaj drugega, na primer drevesa Smile

Črne mrežice ne bi rad dal predvsem zato, ker je črna - je poleti že brez tega dovolj sušno in vroče.

Tole s prvega linka je videti kot mehka plastika, ki do neke mere drži obliko, ni pa primerljiva recimo s PVC cevjo. Vendar bo po moje to zadoščalo za namen, mogoče je še celo boljše, da je mehko in "izmuzljivo" in s tem manj zanimivo za čohanje rogov.
Odgovori