Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Winchester Cathedral

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Winchester Cathedral

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Winchester Cathedral
Žlahtitelj: David Austin

Evo ga, moj Winchester Cathedral. Kupljen je bil jeseni v sklopu skupinskega naročila od Petrovića, te dni pa je začel odpirati prve cvetove, ki so veliki cca. 7cm, lepe bele barve z vonjem po citrusih.

lilija

Odgovor Napisal/-a lilija »

Tudi moja" lanska" se je začela kazati!
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Lep dan in uspešno delo.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

No, hvala za spodbudo. Very Happy

Ime samo s seboj ne nosi kake posebne skrivnosti saj je vrtnica dobila ime po Winchestrski katedrali je bila pa vrtnica kot taka velik uspeh saj je ena redkih, ki je tič ali miš, vse ostale so v tistih letih bile še vedno ne tič ne miš.
Čeprav so popki pogosto rožnato navdahnjeni in se odpre v krem ali celo rahlo oker barvi, je polno odprt cvet snežno bel. Še danes ima Austin zelo malo belih vrtnic zato 'Winchester Cathedral' ostaja zelo cenjena vrtnica.

Austin je ni skrižal ampak pridobil kot sport vrtnice Mary Rose in še dandanes se pogosto zgodi, da na svojih grmičkih najdemo pol bele in pol rožnate cvetove ali pa celo popoln reverz - roza cvet.

Registrirana je kot AUScat.

Winchester Cathedral ima lepo, nizko in kroglasto rast. Listje je poudarjeno temno zeleno in ob belih cvetovih deluje še temnejše.
Cvetovi rastejo v šopih, nekoliko dvignjeni nad grmom, njihova oblika je klasično skledasta, obstojnost pa srednja. Vrtnica je zdrava in tudi dobro pocvita.
Vonj Austin opisuje kot meden z pridihom mandeljev, številni ga opisujejo kot vonj kreme, nekateri vohajo celo kremo Nivea.
Zame je vonj meden s pridihom mire._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

ali ni bilo veliko govora o tem, da ni vedno tako zelo zdrava? Pri meni je prvo leto, upam, da mi popkov ne pogrize srnjak._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
abaya

Odgovor Napisal/-a abaya »

Tukaj se lepo vidijo ostanki roza barve in popki so tudi skoraj rdeči

Razcveteni cvetovi so popolnoma beli. Grmiček nisem skoraj nič obrezala, za naprej bom rabila še kakšen nasvet

lilija

Odgovor Napisal/-a lilija »

Garden-ja hvala za vse informacije.Zdaj jo bom še rajši opazovala in se delala pred domačimi"pametna"Ali nas boš lahko informirala še o kakšni drugi sorti vrtnic? So kar pomembni taki podatki._________________Lep dan in uspešno delo.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

O tem, da ima probleme z zdravjem, je poročala članica tatjana, ostali nismo opažali, da bi sistematično obolevala.

Lilija, bom. Tudi mene veseli o vrtnici vedeti nekaj več._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Lanskoletni Winchester Cathedral pri meni zaenkrat izgleda zdrav.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Ne vem, kaj ji ni odgovarjalo pri meni, ampak jaz sem jo po treh letih odstranila. Nič ni bilo iz nje, grm se sploh ni naredil, cvetovi pa zame niso imeli lepega vonja. Žal. Crying or Very sad_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Odgovori