Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prezimna kamelija - Camellia changii

crtj-admin
Site Admin

Prezimna kamelija - Camellia changii

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
lilija

Odgovor Napisal/-a lilija »

Moja letošnja pridobitev-prezimna kamelija, ki je križanec z azalejo, me je presenetila s prvimi cvetovi.Ker je to zanjo prvo leto, jo bom prezimila raje na 5 stopinjah.Cvetela naj bi celo leto-bomo videli Confused
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________Lep dan in uspešno delo.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

A to misliš na Sasanquo ali Vernalis? Pri meni rasejo zunaj. Pa kolikor vem, niso nič križane z azalejo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
lilija

Na etiketi piše da je" Camellia changii syn.azalea", zdaj pa res ne vem ._________________Lep dan in uspešno delo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

syn pomeni sinonim, sopomenka. Če bi bil medvrstni križanec, bi imel takole ime: Camellia x changii.
Če poguglaš, že 1. zadetek pove, da bi na tvoji etiketi moralo pisati
Camellia_changiiSyn. Camellia azalea. Tako kot piše, pa ni korektno.
http://hanninkton.nl/Camellia_changii_Eng.html
lilija

Metuljc hvala za informacijo._________________Lep dan in uspešno delo.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Te pa se ne poznam, zelo zanimiva.
Cvet kaj diši?
Na linku pravi, naj bi cvetela predvsem poleti, boš prosim poročala?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Čaki, a je to zdej azalea ali kamelija?! Confused
lilija

Cvet je od kamelije,ta prvi ni nič dišal, odpira pa se že drugi, pa še nekaj nastavkov sem opazila.Bom poročala, kako se bo obnašala čez leto._________________Lep dan in uspešno delo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vsekakor kamelija, saj gre za rod Camellia. Po moje je vrstni pridevnik azaleae prišel od tega, da listi precej spominajo na azalejo. Ve pa natančno to le tisti, ki ji je dal tako ime, pravica avtorja imena pač.
Odgovori