Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz sem imel letos čez 250 sadik. Do velikosti 15cm ne zavzamejo veliko prostora ce jih masv setvehih platoj;kih. Men je letos zavzelo okoi 1,5 kvadrata. Pol sem jih pa presadil na vrt in rastalal._________________LP seba993
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Trinidad Scorpion Moruga Chocolate
Trinidad Scorpion Moruga Yellow
Habanero Gambia
Habanero Hot Lemon
Westindian Yellow Habanero
Giant Rocoto
Rocoto Marlene SLP
Jalapeņo Craigīs Grande
Red Bhutlah SLP
Bhut jolokia Strain II
7pot Chaguanas Yellow
7pot Infinity
Douglah Billyboy
7pot Jonah Strain
Naga Viper
Pimenta da Neyde
7pot Primo Orange
7pot Barrackpore
7pot SR Strain
Brown Bhutlah SLP
Poleg 67 lanskih in še 15 - tih drugih bo tole še sigurno končalo na mojem vrtu. In to je to za sezono, ki se bo kmalu začela.

Pajo, kje pa imate vse te sadike čilijev preden jih na koncu posadite v rastlinjak?
Če sem prav sešteval in pod pogojem, da imate od vsake vrste samo po eno rastlino, to znese 112 sadik, kar zasede kar precej prostora...

LP

Bilo jih je 650! Ja zasede precej prostora in vzame kar nekaj časa, da ji lepo enakomerno zalijem. In presadim iz enega lončka v drugega in potem na vrt... Saj nam je vse poznano._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Pajo, limoninih kapljic letos ne boš imel?
pajo

Zelenc je napisal/a:
Pajo, limoninih kapljic letos ne boš imel?

Itak!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

mfranc je napisal/a:

Konkretno moj primer: Jalapeno, ki sem jih sejal poleti...
Lepo, lepo. Če se jim je rast ustavila, potem znajo zrasti v zgodnje, lepe grmičke Wink
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc je napisal/a:
Lepo, lepo. Če se jim je rast ustavila, potem znajo zrasti v zgodnje, lepe grmičke Wink

Živibili, pa videli Wink ; vsekakor pa eksperimentiram z raznimi pogoji preživetja ... Rolling Eyes

Med drugim sem dva stara grma preselil v dnevno sobo. Svetlobe (na špagci Cool ) imata dovolj, za res polno rast manjka nekaj stopinj. Sta bolj pri tleh, na temperaturi med 19 in 20 °C.
Se bom pa za naslednje zimovanje bolje pripravil, planiram si drugo leto pravočasno vzgojiti dva potaknjenenca do faze zelenih plodov do zime in jih potem preko zime obirati.
Za primerjavo, dva lončka bazilike, kupljene v Lidlu, sem presadil v večje lonce in na isti lokaciji bazilika raste kot plevel! Wink

LP_________________mfranc
pajo

Vse zmetal na kompost. Potem pa sem se malo premislil. Obdržal 4 grmičke zgoll za firbec če mi slučajno kaj rata.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

To je TO, Pajo!

Wink
pajo

Habanero white gigante,Black scorpion tongue,Rocoto royo,Rocoto PI 593930,Big Kathumby brown,Trinidad congo rea,White bhut jolokia,Devils tongue white,Devils tongue red,Asi fantasy,Trinidad perfume. Baje je pa je tale hot hot za 2014 - Fatalii gourmed jigsaw. Pa niti semena ne več. Mislim čeprav sem dokazal, da se zarečenega kruha največ poje. Bo počasi tudi meni zmanjkalo prostora na vrtu. Rolling Eyes_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
vasja

Odgovor Napisal/-a vasja »

Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu,čeprav ga prebiram od čili 2013.Letos sem se opogumil in se prijavil.Čilije gojim peto leto In vač kot vem o gojenju,prezimovanju,bolezni,škodljivcih itd,več vem,da nič ne vem.Upam,da se s skupnim znanjem naučim še več.Tudi moj seznam za leto 2015 sledi.Lp_________________Vasja
Odgovori