Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Feioja, ananasova guava - Feijoa sellowiana
metuljc je napisal/a: |
No, enkrat v daljni prihodnosti bom morda tudi jaz okusila ta poseben sadež. Upanje ne sme umreti, a ne? |
Metuljc.
Zate nimam komentarja.
Muha.
Da, zunaj sta bili obe feijoji posajeni pred dvajsetimi leti.Največja meri v višino nad 3m, manjša pa okrg 2m.Tretja INNESTATA,posajena poleg obeh kapitalnih pred dvemi leti(70cm) pa bo šla na drugo lokacijo, kjer jih je že pet ,predvsem zaradi križnega opraševanja. Zanimivo je, da se s starostjo dreves večajo plodovi. No -lubenicam se sigurno ne bodo približali,kakšnim manjšim čajotam pa sigurno.
lp. Vinkoz.
vinkoz je napisal/a: |
AYE-AYE---- A je Džem tudi dober, ali mi nalagaš samo delo? Če je resnica v prvem odstavku- rade volje. lp. Vinkoz |
A veš da nisem uspela sprobati, je šlo kar direktno med brbončice, se je treba vsakega novega sadja najprej najest. Potem pa se še kaj eksperimentira. Je pa tu na tej povezavi feijoafeijoa.wordpress še marsikaj uporabnega glede feijoj, sicer je v angleščini. V receptih s feijojo je recimo: jabolčno fejojina pita z javorjevim sirupom, čokoladno feijojina torta, mafini, čatneji, sladoledi, prelivi, džem z feijojo in ingverjem ali cardamomam ali vanilijo. Upss, ne morem več se mi cedijo sline. Če ti kaj pade v oči povej pa bom probala prevest. Pa še ena z izdelki iz feijoj: http://www.kindredfeijoas.com/products.php
metuljc je napisal/a: |
No, enkrat v daljni prihodnosti bom morda tudi jaz okusila ta poseben sadež. Upanje ne sme umreti, a ne? |
Tule ti morda lahko pomagam z namigom, da se jih je dalo dobiti še na zadnjem skupnostnem naročanju nakupujmo skupaj cena je bila 1.75 € za 250 g. Morda bo tudi na naslednjem.
Sem pa odločena, da si tudi sama kupim eno sadiko. Vinkoz, kaj veš kaj je za dobiti pri nas, ker kot razumem je vsakem primeru bolje imeti več sort zaradi boljšega opraševanja.
Aye-Aye.
Mislim da imajo v drevesnici Bilje sorto INNESTATA, ta je AVTOFERTILNA kot tudi
COOLIDGE in APOLLO, teh pa nisem pretekli teden zasledil v prodaji.. Kontaktiraj saj tudi pošljejo,problem je teža, saj je v tegelcu.Se pa zavedaj da bo pri tebi pozimi v notranjosti.Pa BAZNIK tudi ima verjetno na zalogi, pa Podobnikar.
MAMMOTH naj bi imela največje plodove, vendar tu imamo opravka o avtosterilni sorti, rabi opraševalca. Raste pa v moji soseski neznana opraševalna sorta in verjetnost medsebojnega opraševanja. Ti plodovi pa nimajo nobenega okusa in so zame brezpredmetni, namenjeni le na odlagališče odpadkov na vrtu.Moje mnenje po pokušini.
lp. Vinkoz
Mislim da imajo v drevesnici Bilje sorto INNESTATA, ta je AVTOFERTILNA kot tudi
COOLIDGE in APOLLO, teh pa nisem pretekli teden zasledil v prodaji.. Kontaktiraj saj tudi pošljejo,problem je teža, saj je v tegelcu.Se pa zavedaj da bo pri tebi pozimi v notranjosti.Pa BAZNIK tudi ima verjetno na zalogi, pa Podobnikar.
MAMMOTH naj bi imela največje plodove, vendar tu imamo opravka o avtosterilni sorti, rabi opraševalca. Raste pa v moji soseski neznana opraševalna sorta in verjetnost medsebojnega opraševanja. Ti plodovi pa nimajo nobenega okusa in so zame brezpredmetni, namenjeni le na odlagališče odpadkov na vrtu.Moje mnenje po pokušini.
lp. Vinkoz