Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Reider, bi znalo biti res. Ko sem še hodila v šolo, so takega malega imeli pri sosedu, menda ravno zato, da jim je čuval jato. Je pa rad skakal tudi v ljudi, še posebej v otroke. Sem se ga pošteno bala, ker sem ga mimogrede dobila v obraz ali vrh glave Twisted Evil .
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Mi ga je enega ponudil,pa ne upam vzet,ker moji doma samo težijo.Ker pač ni prase za zakol...
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja sem ga šu v petek iskat. Res da ni takšen šekast je pa čisto bel. Drugega v moji okolici nisem mogel dobit. Pri tistem ko sem dobil jajca ima samo še 2 samičke in enega samca za pleme. Je pa pol malo pokical okoli in je pri žlahti našel enega. Nažalost je pa bil bel. Sam morem bit zadovoljen z tistem kar dobim.
Se morem pa pohvalit ta je ta naš nov samček županske krvi. Sem ga dobil oz kupil pri županu._________________LP seba993
reider

Hehe -dober si.Sem se malo nasmejal.

Ja naša raca,ki prišla k nam(bela nema raca)je pa ta prava.Našega racmana ima na kratko.Če večer ne gre pravočasno spat,gre ven po njega in z njim "rezonira".Potem mata še neke pevske vaje in pri tem glave držita v zrak in spuščata neke glasove ,kimata z glavami in greta ležat. MAter so interesentni heheh. Laughing
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Verjetno ste že kje nazaj zapisali, pa vseeno prašam... Zakaj nema raca?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
reider

MA tak jim pravijo.No imajo še drugo pravo ime,a ne vem kakšno je.Pravijo jim neme,ker ne spušča nekih krikov,kot ostale,ampak racman le piha,medtem ko raca ,ma nek svoj zvok,a kratek in ne kot ostale.Lp
seba993

Ja zaradi tega sem jim tako rece. Druga imena so tudi gluhe race al pa japonske race. Pravilno se pasmi reče muškatna pasma rac._________________LP seba993
seba993

Evo moj županski racman ali Županko kot so ga doma poimenovali.
_________________LP seba993
reider

Hehe
Samica tekača je ista ko moja ,pa ona tabela ali je racman ali kaj-spominja me na mojega Pajota pokojenega,so pa petelini res lepi heheh.Tut on barvni me na mojega spominja.
Dobil ga od sesede.Lepšega petelina in prijaznejšega ne bi mogel dobiti kot mam.
Zanimivo kak oso ti odkopali korenine.
Moti me,ker živalce ven ne vidijo v narovo naokoli kaj se dogaja,ker so to sicer vse zvedave živali in rade pogledajo naokrog.kaj se dogaja.

Vrjetno maš to zaradi hladnega zimskega vetra.Da jih tak ne zebe,pa so lahko pri malo nižji temperaturi še zunaj.No jaz jih do -3 še pustim,pol pa jih puščam v toplem hlevu-Ker se ne morejo skrit pred mrazom,pa še proti severu mam obrjeno oboro,pa še voda zaledeni,tak da ni smisla.Kure pa spuščam ven tut pri nižji,ker one lahko bežijo v hlev not,ker je luknja v steni in se lahko same odločajo.

Morda bi moral malce povečati kurnik.Lp
seba993

Moje se lahko pozimi prosto odločajo ali bodo zunaj ali notri. Jim pa če je sneg splužim da gredo lahko tudi vn in da ne capljajo po snegu. To plastiko imamo okoli tudi zaradi tega ker smo učasih tlele notri imeli pure. In nam je lisica ponoči pohrustala glave ki so jih purani porinili skozi mrežo.

Ja korenine že ene par let pure okopavajo. Peteline imamo pa poleg zardi tega ker jih imamo za pleme in nočem da se jim zunaj kaj zgodi. Mam pa problem da imam peteline nimam pa kokoši za njih. Poleg nekje pa so tudi pegatke._________________LP seba993
Odgovori