Air pruning - oblikovanje korenin z zrakom

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

notranjka, če imaš odveč koščke, bova sodelovale Smile.
Ti pošljem naslov, potem iz materiala zašijem srajčko, dam zemljo not in objavim - in se bomo spet nekaj več naučili Wink .
hvala
figula

notranjka je prijazno poslala in prispevala filc (hvala srčki) različnih debelin, čeprav sama ne potrebuje teh naših novih loncev.

Če naredim čez vikend vrečke 10x20 (30) cm jih pravično razdelim: med aladina, ki se je spomnil in zufa, ki je prosil in mene, ki sem jih naredila Smile.

Pa bomo videli, kako se obnese. Se bom potrudila vmes čimveč poslikati Smile.
aladin
Kraj: radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aladin »

Super, hvala! Nekaj paradižnikov bo doživelo pomlad čisto drugače Smile
zuf
Kraj: Kališovec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zuf »

Carica, se veslim eksperimentov.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Noben problem ni bil tole poslati,
poslala bom še,samo sa malo zadiham po temle norem decembru,kajti materiala imam dovolj.
Bom pa tudi spremljala kaj in kako bo v tehle vrečkah uspevalo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
figula

Takole, mojškra Klara je malo šivala in skoraj nič parala Cool .
Tole je nastalo iz filca:

Najlepše se je dalo delati s sivim filcem, ker je mehek, črn je bil ravno še obvladljiv, spodnji/skrajno levi bel pa žal pretrd. Sem se trudila, mašina je jokala, na koncu pa vrečke nisem mogla obrnit, ker je pretrda Crying or Very sad . Tri manjše sem dobila ven iz najtanjšega filca, so tudi zanimive. Želela sem delati prekrivni šiv, da bi bil močnejši - ni šlo pod tačko, bo tudi stični moral zdržat!

Nameravala sem narediti dimenzije cca 13 x 24, pa mi je bilo škoda rezati filc, tako da so izpadle malo večje. Raje malo večje kot malo manjše Embarassed . Za sadike drevja bo OK, mogoče bi v črnih lahko recimo čili preživel celo sezono ?

Zraven so še prvi poskusi iz enega starega grdega prta - kaže, da bo odličen za "lonce" Laughing dimenzije 13 x 24 se mi zdijo ravno pravšnje za sadiko paradižnika, tudi če se premik na vrt zaradi mraza prestavi za nekaj tednov, ima dovolj prostora za rast.

Med delom me je mučilo ali bodo sadike šle lepo ven ali bo treba razrezati te lonce Shocked ? Mogoče se bo tkanina kar lepo dol potegnila, da bi le zdržala 2 sezoni Rolling Eyes Sicer pa škarje in .....
Ker me je letos dodobra izučila lekcija s konzervami. Sem nekaj sadik dala v konzerve - na slikah je videti tako praktično in lepo in rustikalno skoraj - dokler ne želiš sadike ven potegnit Evil or Very Mad Evil or Very Mad .

Takole sem razdelila:

za aladina in zufa.
zufov naslov imam, aladin, pošlji mi svojega - če uspem danes zaviti, vaju še letos obišče dedek mraz Smile .

Saj bom še šivala, še veliko jih je treba Crying or Very sad .

Za svoje čilije in paprike sem našla super lonce. Sem že čisto poklicno deformirana in imam v vseh trgovinah eno oko rezervirano za vrtnarske potrebe. V eni činguli-binguli kitajski trgovini sem našla koše za smeti (za 1 eur/kos), ki bodo po mojem idealni za air pruning. Sicer bi lahko bili malenkost večji, a sem zadovoljna. Samo tkanino naokoli in sem gotova Cool

Fanta, ni veliko, saj vem Embarassed Embarassed, za začetek bo! Naj vama lepo uspeva v tehle loncih in naj upravičijo svoj namen in sloves.
Poročajta o opažanjih.
zuf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ohoooo hoho hoho. Smile Res hvala, super bo tole preizkušati.
Tile koši so super, kje točno se nahajajo?
figula

zuf, te koše sem našla v ljubljanskem BTC-ju, v hali A, spodaj čisto na koncu je ena kitajska trgovina, kjer imajo vse sorte (jaz pravim čingule bingule Smile ).

... ma je ta plastika sicer kar čudno draga Twisted Evil , tile so bili po 1 eur, pa še srčke imajo ....
aladin
Kraj: radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aladin »

Božiček na delu Razz

Hvala!
zuf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zuf »

Kaj pa paropropustna folija obrnjena v pravo smer?

figula, dobil darilo. Hvala,zelo lepe so, hvala za trud!
Odgovori