Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,
včeraj sem posadil semena čilija Peruvian Lemon Drop in me zanima, če ima kdo izkušnje...baje da imajo malce arome po limoni in me je zaradi tega tudi pritegnila ta sorta. Koliko časa traja kaljenje, je to v rangu Cayenne Pepper/Jalapeno, ki že v 6 dneh pokukajo iz zemlje ali pa je to bolj v rangu Habanero/Bhut Jolokia, kjer se čaka tudi do enega meseca.

hvala in lep pozdrav
sharp

Odgovor Napisal/-a sharp »

Jaz pa nameravan dat semena v zemljo jutri.
Seznam za letos je pa sledeč:
Bishops Crown
Habanero Red
Cayenne
Scotch Bonnet Yellow
Monkeyface
Jalapeno Jalafuego
Numex Sunglow
Beaver Dam
Moruga Scorpion
Habanero Tobago Seasoning
Garden Salsa
Madame Jeanette
Holy Mole
Cajun Belle
Thai Chili
Trinidad Perfume
Aji Amarillo
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Da malo poskrbim za stare grehe.

Spiridon je napisal/a:
seba993 je napisal/a:
Pri pravilni oskrbi je hideoponska zelenjava povsem eneka tisti z zemlje. Naj povdarim da pri pravilni oskrbi.

Verjetno imate v mislih kaj takega:

LP

mfranc je napisal/a:
In kakšna naj bi bila pravilna oskrba?

LP

Pri pravilni oskrbi sem mislil da rastlina dobi vse kar potrebuje. Makro in mikro hranila, vodo in svetlobo.

pajo je napisal/a:
Ravo sedajle bom probal še neko zadevo. Frišni čiliji v domače žganje. Confused

zoyba je napisal/a:
To sem pa poskusil lani za rojstni dan. U ....peće Twisted Evil
Je pa dobro za prebavo....baje Question

Zelenc je napisal/a:
Čiliji, namočeni v šnopcu? O šit, tega pa še nism slišu... Confused

pep je napisal/a:
Sem starec in za ta recept sem prvič slišal lani in ga preiskusil.
Za masažo proti bolečinam pomaga, za notranjo uporabo za mene prehud, toda eni imajo drugačne brbončice, verjamem, da je vsestransko koristen.

Melona je napisal/a:
V običajnem žganju še nisem poskusila, v medici pa. Zanimivo, prijetno.

Ampak kaj, ko si z alkoholom nikakor nisva na ti, ker imam takoj občutek vinjenosti. Prav zavidam tistim, ki se lahko veselijo tako, da v istem večeru spijejo tri ali štiri kozarčke npr. vina.

Čili v vodki. Peče enako kod da poješ svež plod.
_________________LP seba993
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Tale čili, ki je namočen v šnops je namesto hudiča!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Tole imaš pa prav. Pa ni v šnopsu ampak v vodki. Sem za prvič raj probal v vodki ki je neutralna po ukusu. Tudi kak tropinov bi bil dober ampak ga nimamo._________________LP seba993
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Vidim, da vas je že kar nekaj s pospešenim korakom krenilo v novo sezono Laughing
Meni se ne mudi, saj na pravi štart računam šele konec januarja. Itak bo še prehitro prišel čas, ko se mi bodo zaradi omejenega prostora začele pojavljati težave kako vse zrasle sadike obdržati do končne zasaditve! Confused
Načrtujem vzgojo okoli 80 sadik in o optimalni rešitvi tega problema še vedno razmišljam... Embarassed

Kar se samih priprav na sezono tiče, sem trenutno ravno v fazi razširjenega testiranja lani nabavljene opreme, da ne bo kasneje kakšnih neljubih presenečenj:

Testno posejanih nekaj semen Habanera.

Testni sejančki na dnevni svetlobi

ter dosvetljevani zjutraj in zvečer.

LP
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Imela priložnost piti mamutove solze-čili v šnopsu, pozimi, če ti uspe nekam priti z motorjem jih dobiš...

Nimam navade piti žganja a po prepričevanju jih nagnem, takoj izjava, saj ni hudo potem pa...solzne oči, samo čili je žgal Twisted Evil

Če uporabljate vodko namesto šnopsa iz lastnih izkušenj povem, da ni potrebe, ker ničesar ne okusiš razen čilija.

pajo

Spiridon vse to lahko samo sanjam. Ni šans._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

@pajo, tudi jaz lahko samo sanjam o rastlinjaku kakršnega imate vi... Wink

LP
pajo

Spiridon je napisal/a:
@pajo, tudi jaz lahko samo sanjam o rastlinjaku kakršnega imate vi... Wink

LP

Twisted Evil Bemu mast a dej se bomo pa še vikali ali kaj? Very Happy Samo, da nam kaj ven prileze pa bomo vsi veseli ko majni otroki. No govorim bolj za sebe._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori