Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Myrtus communis - mirta

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Jaz sem jih nekaj pred kakim tednom v zemljo dala.
Prej sem jih malo pobrusila in 24 ur namakala. Če bo kaj ven prišlo - bomo videli.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hvala za odgovor in veliko uspeha želim._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
stara postaja

Figula, kako je s tvojo mirto?
Jaz sem posejala 31.1. in zdaj kukajo na plan prve rastlinice. Vsak dan 10x raziskujem napredek Laughing !
Semena mi je poslala Klavdija, še enkrat hvala, če nas še kaj bereš. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
figula

bravo, čestitam very happy
Moja semena štrajkajo Crying or Very sad tako jim je luštno v zemlji, da nočejo ven Laughing Laughing
stara postaja

Hvala, figula. Upam da jim bo uspelo naprej. En žarek upanja v turobnem vsakdanu..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Se pravi 14 dni?
Moja so v zemlji že 1 teden (se mi zdi, ali je že dva?!). In jih tudi redno opazujem pa nič. Štrajkajo. Pa so kupljena v AUT in naj bi bila super kvalitetna. Če je cena indikator....
Sem jih namakala čez noč in posula po zemlji.
Danes se mi je zdelo, da morda kaj bo.... Very Happy
figula

Sem danes malo po netu pogledala - mirtina semena naj bi bila zelo trdovratna za kaljenje, se najdejo znanstveni članki, kjer so jih poskušali na različne načine zbuditi.

Tako da je hitro kaljenje semen pri stari postaji pravi mali čudež Smile
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ko bom šla v I. in če najdem ta pravo mirto, (ne te katere sem večkrat kupila v Lj. a niso niti dočakale zime, kaj šele, da bi je preživele) ali komu nabavim. če se prav spomnim predlani moj grmiček ni bil drag. mislim da 25kun (cca 3,5E). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

Jaz bom še poskušala zbuditi svoja semena divje mirte.
Vseeno pa če boš iskala/našla pravo in se boš spomnila, bi bila vesela kakšnega grmička:) hvala.
Če bo vse uspelo - bomo primerjali nianse Wink .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

figula, kaj pa je to: divja mirta?
Odgovori