Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Toliko že bodi pozoren da ti ne prodajo navadno kuhinsko folijo!
Malce poglej fotografije!
Naprimer spodnji je sigurno parafilm - medicinska folija, za prvega po slikah sodeč bi trdil da je kuhinjska. Tega je na Bayu ogromno in se splača mal preverit...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,

imam vprašanje okoli cepljenja jabolk...
Ali je smiselno cepiti pozno sorto kot je Topaz/Opal na zgodnjo sorto Beličnik. Bi to kaj zmedlo drevo ?

hvala in lep pozdrav
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Mislim da drevo ne, kakšnega soseda pa Wink_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kdaj je pa čas za nabiranje cepičev marelice in slive? Cepiče češnje sem danes nabral. Je kdo že letos začel z cepljenjem v razkol?_________________LP seba993
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Za cepiče je še malce prezgodaj.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

babaco, zakaj je prezgodaj?
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Saj, če bo takle vreme bo še prepozno. Very Happy Wink
Tam konec januarja za koščičarje,saj ni nič narobe , če prej, vendar krajši čas skladiščenja manjša možnost, da gre kaj narobe.Peškarje kasneje, peškar se še prime z drevesa na drevo v aprilu.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Super, torej predvsem zaradi skladiščenja. Hvala.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Shranjevanje cepičev v mivki in pesku - ali se celoten cepič zakoplje/pokrije s peskom?
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz jih zavijem u folijo in dan v špajzo-shrambo na mrzlo. Se mi kr dobro obnese.

Mam pa eno prošnjo za tiste ki imate doma belo češnjo. Prosil bi cepiče. Je ena v moji okolici vendar ni na nje nič uporabnega za cepit._________________LP seba993
Odgovori