Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Ivčk, zanimiva varianta kaljenja semen.

Moram priznati, da ste me čist "razpalili" s tole čili čokolado in čilijevimi solzami. Moram tudi sama probat letos. Čili olivno olje z zelišči sem pa že stestirala in nam je zeloooo všeč.

Če ima kdo viška kaj semen od bolivian rainbow in bishops crown, bom pa vesela sejalka.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

MARTINKA je napisal/a:
Ivčk, zanimiva varianta kaljenja semen.

Moram priznati, da ste me čist "razpalili" s tole čili čokolado in čilijevimi solzami. Moram tudi sama probat letos. Čili olivno olje z zelišči sem pa že stestirala in nam je zeloooo všeč.

Če ima kdo viška kaj semen od bolivian rainbow in bishops crown, bom pa vesela sejalka.

Pošlji naslov na ZS._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz sem lani delala pesto rosso, enako kot bazilikinega, le da sem zraven zmlela čilije in sušene paradižnike. To sem potem dodajala testu za kruh.

Letos sem sejala Fish pepper, Numex Pinata, Serenade, Penis chili, Bolivian rainbow, Scotch bonnet, Fresno, Tabasco, Fireflame, Mustard Habanero, nekaj jih imam pa na prezimovanju, če bo ratalo.
Liuch

Odgovor Napisal/-a Liuch »

Semena v petih dneh pri meni. Ta teden pripravim še kalilnike potem pa, če se ne motim je 25. primeren dan za setev.
Kako se kaj obnesejo šotne tabletke?
pajo

Liuch je napisal/a:
Semena v petih dneh pri meni. Ta teden pripravim še kalilnike potem pa, če se ne motim je 25. primeren dan za setev.
Kako se kaj obnesejo šotne tabletke?

Pri meni se niso! Večina jih pa hvali. Ne smeš jih pa metati na kompost ker jih potem še dolgo lahko vidiš po vrtu. Drugače pa če se ne motim je jutri tudi dan za plod po 11h._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tudi meni te tabletke niso pokazale koristi Shocked, ravno nasprotno.

pajo, kako pa kaj tista dva posebna semenčka - sta pridna?
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

En teden je mimo od prve setve čilijev in pri meni že kukajo ven, sorta Aurora Smile Začelo se je!
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Mej je uspelo (zaenkrat) za moje potrebe več kot dovolj, tako da verjetno ne bom več kalil...

Sicer pa - une tablete se meni nio obnesle lani. Letos uporabljam Asef zemljo za kaljenje, pa je (zaenkrat) mnogo bolj obetavno... Še več, indijski čili je začel po mesecu in pol že majhne popke na plano kazat. Morda celo prehitro in bo treba trgat stran?

Kdo bi vedel, kaj narava dela... Confused
pajo

figula je napisal/a:
Tudi meni te tabletke niso pokazale koristi Shocked, ravno nasprotno.

pajo, kako pa kaj tista dva posebna semenčka - sta pridna?

NE še! Mi je pa prišlo 80% vseh sort že ven. Kar malo prehitro se mi zdi. Mogoče ta grdoba rabi več časa. Upam._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Letos tudi jaz dosvetljujem sadike Idea Namreč doma sem našel eno fluo svetilko viška, zraven pa še 2 žarnici 18w. Bom videl sicer kako se bo kaj obneslo, ker verjetno žarnici nista ravno najbolj primerni....sta Osram L 18w/10. Nikjer na netu ne najdem točnih tehničnih podatkov (od nakupa žarnic in svetilke je po mojem že vsaj 8 let). Mogoče bi bilo bolje, da bi kupil novi žarnici, s primerno zmogljivostjo Question

Po drugi strani me mika, da če bi že kaj denarja vložil v osvetljavo, bi raje kupil daljšo svetilko (120 ali 150 cm), mogoče tudi z večjo močjo. Ta je le 60 cm dolžine in gre bolj malo pod njo - pa tudi nobenega "reflektorja" nima, ki bi odbijal/usmerjal svetlobo proti sadikam (pravzaprav ima celo to steklo, ki razprši svetlobo na vse strani-pač svetilka v osnovi ni namenjena temu) nevem
Nekaj si sicer pomagam z alu folijo, ampak...
Odgovori