Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Zelenc je napisal/a:
A ima še kdo polno unih mejhnih pol cm velikih mušic okoli sadik? Men skos letajo naokol...

Rumene lepljive plošče postavi (prej zreži na manjše kose), da se jih rešiš, ker so prava nadloga.
Gre za mrtvaške miušice, njihove larve so mali grdi beli črvički, včasih jih je polna zemlja. Če v tako zemljo seješ semena, boš zagotovo brez njih ostal, ker ti jih vse izdolbejo._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Kalilo mi je zelo dobro - 80%... Zdej so se pa pojavile in stalno letajo naokoli. Govoriš o tistih trakovih, ki jih prodajajo v trgovinah in jih vidim ponavadi na kmetijah?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni je nekaj belega kar naprej letalo po hibiskusu. ki je imel tudi zelene uši. Par poskusov s tuširanjem in blagim insekticidom je ostalo brez uspeha. Po zadnjem tuširanju sem pa zemljo in še vršičke potresla s cimetom, tistim iz kuhinje - nič več letečih insektov Very Happy Very Happy Very Happy

Poskusi še ti, poleg plošč, ki jih predlaga Ivčk. škoditi ne more.
Zelenc

Hvala muha - bom najprej probal s trakom, pol pa po potrebi še ženi sunil cimet iz kuhinje Wink
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Cimet kar potresi po vrhu, bo še kakršne koli morebitne napade bolezni ustavil. Za plesni je zelo učinkovit, pa padavico sadik zelo omili. Torej proti insektom tudi pomaga, jim očitno smrdi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Zelenc

Nisem vedel, bom potresel. Hvala za nasvet.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Šenkanemu konju se ne gleda na zobe Very Happy , ali gratis semena pri Pepperseeds.eu.

Jah, saj me še ne daje panika, ampak po osmih dnevih (bo zvečer ob 20h) o kalčkih sorte Santaka ni še najmanjše sledi Wink .

Dve sorti že davno zunaj; zato me že firbec daje, ali so mi le podtaknili staro seme, kar bi bilo žal čisto "naravno" Cool . Skozi leta opažam, da so se tudi tuji semenarji v povprečju pogululi in dobim malo preveč starih semen.
Nikoli pa se še nisem izobraževal, kako se obnašajo sadike, pridobljene iz starega semena; vitalnost, rodnost ... Rolling Eyes

Panike sicer ne delam, se ne obremenjujem če seme kali 10 - 14 dni, kar je dlje, sem zaskrbljen, da se seme že predolgo cmari v vlažni zemlji. Z vsakim dnevom je več možnosti za aktiviranje kakšne bolezni Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Franc kaj pa kaka semena , ki naj bi dalj časa kalila? Recimo ... ne vem kaki močni?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
Spiridon če sem pošten ne vem. Bi bilo treba prešteti bom se lotil ko mi ven pride še zadnja runda od nedelje.

No, saj nisem mislil na natančno število sadik, ampak bolj uokvirno. A govorimo o 300, 400, 500 ali celo več sadikah?

LP
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Spiridon če sem pošten ne vem. Bi bilo treba prešteti bom se lotil ko mi ven pride še zadnja runda od nedelje.

No, saj nisem mislil na natančno število sadik, ampak bolj uokvirno. A govorimo o 300, 400, 500 ali celo več sadikah?

LP

Mislim, da bi jih bi znalo biti žez 500 skoraj sigurno._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori