mfranc je napisal/a: |
Marmel, poskusi malo "naviti" temperaturo nazgor, če lahko seveda? Sicer tudi še nimaš hudo kritične "čakalne dobe" , pa vendar .... Sam sem zjutraj le opazil prvi kalček Santake, pa čisto malo sem zvečer dvignil temperaturo, od 26 na 28 °C. Zvečer bo 9 dni. Vidim, da si postal kar velik pridelovalec čilija, morda pa bi le razmislil o nabavi kakšnega kalilnika? Saj niso tako dragi. LP |
Danes me je čakalo presenečenje...Moruga je pokukala ven, Orozco še vedno ne.
Ja mogoče bom res nabavil kalilnik. Sicer lani, ko sem dal v eno setveno ploščo semena iste sorte, ni bilo problem, ker so približno hkrati kalila-imel sem na peči, kjer je precej toplo, ko je kalilo pa sem dal bolj na svetlobo. Sedaj so pa ena že zunaj in če bi imel na peči, kjer je dovolj toplo, se mi pa pretegnejo ta čas, ko čakajo na zamudneže
Velja razmisliti o tvojem predlogu
Hm, nisem ravno velik pridelovalec čilija (trenutno posejanih 20 sort po 2 semena). Ja, bi pa rad pridelal več kot lani, da bi vsaj nekako pokril svoje potrebe. Letos sem si pridelal le za nekaj malega omake in 3/4 maestrove "epruvete" suhega mletega čilija.
No pa malo sem začinil breskovo marmelado
in za probo sem par plodov kandiral. Od vsega skupaj imam sedaj le še kakšen deci omake in par ščepcev mletega, potem pa SUŠA!