Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
Moja skoraj 50-letna praksa je, da prenesem cepe direktno iz matične rastline na sejance v času cepljenja. Cepe naberem, jih nabodem v jabolko in prinesem domov. Cepim v nekaj urah po nabiranju.
Tako nimam nobenih problemov s shranjevanjem cepov. Uspeh je malo pod 100%. S parafilmom je uspeh dodatno zagotovljen.
Tako nimam nobenih problemov s shranjevanjem cepov. Uspeh je malo pod 100%. S parafilmom je uspeh dodatno zagotovljen.
tinko je napisal/a: |
Moja skoraj 50-letna praksa je, da prenesem cepe direktno iz matične rastline na sejance v času cepljenja. Cepe naberem, jih nabodem v jabolko in prinesem domov. Cepim v nekaj urah po nabiranju. Tako nimam nobenih problemov s shranjevanjem cepov. Uspeh je malo pod 100%. S parafilmom je uspeh dodatno zagotovljen. |
Bil si super mentor, tudi jaz cepim spomladi večinoma s svežimi, letos bom pa nekaj shranil, ker mi prostorsko/časovno ne bi zneslo cepov spraviti do podlag.
zuf je napisal/a: |
Danes (01 April 2014) sem cepil kar nekaj češenj in sicer z zelo dobre češnje, ki se je podrla, torej ni brstela tako močno, našel sem kar nekaj lepih poganjkov, kjer brsti niso zeleneli. Upam, da uspe, cepil sem za lub. |
Tako je ratalo - spodaj na sliki 8 mesecev kasneje decembra 2014 ob presajanju na končna mesta.
Podlage so močni večletni divjaki češnje, ki se res super obnesejo pri cepljenju za lub.
Ta je najlepša zmagovalka
še ena...
in še ena...
Te tri so bile nadpovprečne, ostale so tudi lepe.
Sedaj sledi ustrezna rez - se pa sprašujem, naj režem zdaj, ali potem spomladi oziroma še kasneje?