Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kodrolistni ohrovt - Brassica oleracea Acephala

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

juglans je napisal/a:
Težave pa mi povzročajo šuštarji. V najslabšem letu je edina korist od njih le oktobra in novembra, ko nepridipravi "poniknejo".

Bi pa še pripomnil, da ima kodrolistni slabšo rast (vsaj tu, pri nas) in šuštarji si ga raje izberejo. Zgleda, da ima "ravnolistni" močnejšo povrhnjico listja in je zato manj užiten.

Verjetno misliš , s šuštarji na kapusno stenico . Je pri meni prav tako, šele v oktobru novembru zelje zaživi.

Imam pa zato ravno toskanski ohrovt najbolj obžrt, tisti ki je obstal od lani, ohrovt v neposredni bližini pa je čisto lep. Nimam pa še kodrolistnega za primerjavo, ga bom prav tako šele sejala.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Tudi letošnjo zimo sem kolebala, ali sploh posejati kake kapusnice, glede na dejstvo, da mi jih vsako sezono pohrustajo stenice, pa sem se odločila, da se bom letos začela pravočasno boriti z njimi. Tuhtam le, kdaj sejati. V teh zimskih mesecih ali kasneje, aprila. Kdaj ste sejali ostali?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Bobolino ali imaš domače seme? Če ga imaš, bi te lepo prosila za 2ali 3 semenke. Hvala in
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Jaz listnati ohrovt dam na gredo šele avgusta, da imam čez jesen in zimo, torej se seje nekje junija.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Cinija, seme sem dobila od forumašice Pike, lahko ga odstopim, ga je dovolj. Javi naslov na zs._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz ga ponavadi sejem v drugi polovici aprila, v lončke, ker imam na vrtu vse grede ponavadi polne. Lansko leto sem vse kapusnice, ki jih gojim še prepikirala v cvetlična korita, ker sem čakala, da dozori zgodnji krompir. Ko sem ga pobrala, sem jih posadila na njegovo gredo. Sadike so bile že kar velike, vendar lani zaradi dežja in hladnega vremena ni bilo težav pri presajanju.
Tak način mi je zelo všeč in ga bom uporabila tudi letos._________________naredimo svet lepši
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Danes nabrala kodrolistni ohrovt. Rastlina je lepa, listi so na konceh malo rumenkasti.
Posadila sem sadike poleti. Se veselim jutrišnjega kosila, se ne vem v kakšni obliki.
brbr

Moje opažanje na gredi s kapusnicami: kodrolistnati ohrovt bolje prenaša nizke temperature kot Toskanski ohrovt. Ko je bilo obdobje mraza (okoli -10,-15) so mu spodnji/odrasli listi pomrznili, kodrolistnatemu ohrovtu pa dosti manj. Najbolje se vsekakor drži brstični ohrovt. Glavnato zelje in glavnati ohrovt sta tudi lepo preživela nizke temperature in sneg in na zalistkih že odganjata slastne poganjke. Ravno tako se odlično drži brokoli. Iz firbca sem pustila tudi eno cvetačo in eno zeleno kolerabico. Cvetača je zmrznila, zelena kolerabica ja pa kot pušeljc...

Ana, dober tek Wink_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Mi ga sproti cufamo in dve rastlini nas komaj zmoreta. Po steblu sicer stalno odganjajo novi listi. Zima mu ni prišla do živega.

brbr

Melona, ali ga boš semenila? Če boš, se postavim v vrsto za par semen Embarassed_________________naredimo svet lepši
Odgovori