Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

kate je napisal/a:
A ima kdo višek kakšnega semena habanero čilija? Odkupim.
Sem nekaj naročala ljudem (prijateljem) s potovanj pa se mi ta metoda žal ni obnesla.

Semenarna Ljubljana - Barvitost Mehike. Cool

LP
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

kate je napisal/a:
A ima kdo višek kakšnega semena habanero čilija? Odkupim.
Sem nekaj naročala ljudem (prijateljem) s potovanj pa se mi ta metoda žal ni obnesla.

ZS._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Peklenske mušice... Imam rumene plošče, pa cimet terapijo, pa golazen še kar frči naokol. Mi je prodajalec v Merkurju rekel, da je to lahko zaradi premokre zemlje, lahko pa tudi, da sem jih dobil skupaj v paketu z zemljo.

Ah, če sem ščitkarje pregnal, bom pa tut tele žverice. Razmišljam samo, ali je tudi v rem primeru smiselno uporabiti Plantella Active R pršilo... Morda kdo ve kaj več o tem?
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Imam semena oranžnega, iz paketa Semenarna Ljubljana - Barvitost Mehike.

Lahko ti pošljem tudi nekaj originalnih semen, pa boš videla, kaj bo zraslo ? Menda so mešana

Lp Nauta
Spiridon

Meni mušice tudi letajo naokoli, a me ne motijo, ker ne delajo škode. Zaredijo se v zemlji... pač še ena od vrst v zemlji živečih organizmov,
ki koristno predelujejo organske snovi v hranljivi humus. Cool

LP
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

Če res nič ne pomaga potem zagotovo Biokill. Sploh ni potrebno močno pošpricati, le rahlo po površini zemlje v lončku.
Spiridon

Jaz pa takole mislim: ko so posredi škodljivci se požvižgam na razne "eko" ali "bio". Tu nisem noben "angelček", ampak jih nemudoma potamanim
z učinkovitimi kemičnimi pripravki. Nobenih "žajfnic" in ostalih "okolju prijaznih" domačih zvarkov z dvomljivim učinkom!

Z druge strani pa... zakaj bi si prizadeval uničiti še razne žuželke, črvičke itd., ki mi ne delajo nobene škode, ampak so mogoče celo koristni?
A samo zato, ker so nezaželjena mrgolazen, ki mi gre na živce? Rolling Eyes

LP
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

Zelenc je napisal/a:
Peklenske mušice... Imam rumene plošče, pa cimet terapijo, pa golazen še kar frči naokol. Mi je prodajalec v Merkurju rekel, da je to lahko zaradi premokre zemlje, lahko pa tudi, da sem jih dobil skupaj v paketu z zemljo.

Tudi meni je zadnjič prodajalka v vrtnariji (ko sem kupoval lepljive plošče za te nadloge) rekla, da verjetno preveč zalivam in da je zaradi mokre zemlje toliko mrtvašlih mušic.
Namestil sem te plošče in se mi zdi, da jih je precej manj, so še sicer, ampak...
Precej več jih je na ploščah, kot pa jih leta naokoli very happy
...kakšna pa tudi mora ostati...za seme heheh
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

ŠKATLA od lani mi je letos postala premajhna, kot se pač rado zgodi. Zato sem se odločil za nov projekt naredi si sam.

1.) Ugotovil sem, da potrebujem za predvzgojo željenega števila sadik površino pribl. 2,4 m^2. Vzgojno površino sem dvignil od tal in naredil "mizo" s pomočjo starega lesa, ki se je potikal okoli hiše. V Bauhausu sem kupil lepljeno ploščo, ki bo služila kot reflektor. razlog odrezanega vogala je lažje odpiranje vrat, saj sem bil malo na tesno s prostorom, ravnam se po načelu vse je treba izkoristit Smile

2.) Reflektor sem oblebil z visoko odbojno in kvaliteno Mylar folijo, za izvor svetlobe sem uporabil T8 sijalke, svetilke sem dobil od znanca v brezplačno uporabo

3.) Vseskupaj sem obesil še na stojalo, s pomočjo verige in kavljev ter malo domišljije Smile
Vertikalno bom reflektor premikal ročno, odvisno na katerem členu verige bo obešen. Sijalke moči 4 x 36W pokrivajo površino pribl. 1,2 m^2, naračunal sem nekje 14000 luxov, kar pomeni spodnjo mejo, a sem optimističen rožica

Seveda bi bilo mnogo lažje in efektivno z žarnicami T5, npr 4x 54 W, a sem letos eksperimentalno vseskupaj izpeljal z minimalnimi stroški, morda naslednje leto spet investiram Smile
Če bo koga zanimalo, se bom potrudil poročati tudi o napredku čilijev pod danimi pogoji, ki bodo verjetno precej skromni... Smile
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

zakaj bi bili skromni ? super si to naredil palec gor
Odgovori