Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
bobolino je napisal/a: |
Ja, marmel, je. Upam, da mi rata zdajle jih par prepikirat... |
Ja ne gre vse tako po planu kot sem si zamislil. Določene sorte so podivjale (kdo mi je kriv!) in so samo dolge nitke. Te sem danes prepikiral tam neklje 65. Upam, da se bodo obdržale. Ostale, ki so prišle so v redu. NIČ pa ni z najbolj hudimi po jakosti. Eee tukaj pa sem žalosten in razočaran. Sejano 5 januarja. Tako, da ne bomo poročali samo o super doseških na TEM PODROČJU._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Pajo, počakaj še malo. Meni so najprej prliezli ven Habaneri, pol Jalapeni, na koncu pa so capljali ostali. Tri tedne je ven lezla Karolina. Vzklile so mi sicer vse sorte, vendar ne vsa semena. Nekaj jih je tudi kasneje propadlo, vendar malo.
Če se mi bo sedanja letina obdržala, potem bom imel zase dovolj, sicer pa bom prvo februarsko luno še kaj potunkal v zemljo.
Opažam pa, da mi decembrski sajenčki precej hitro rastejo in sem v dilemi kam in kdaj jih bom moral presejati, saj bodo prerasli prostor, ki jim je na voljo...
Če se pretegujejo, imajo verjetno premalo svetlobe. Tako sem bral. Če imaš možnost, jim privošči še kaj dodatnega - morda kakšno preprosto luč za večerno in zgodnje jutranje obdobje? Lahko ti posodim timer, mislim da se mi še nekje valja, če boš rabil...
Če se mi bo sedanja letina obdržala, potem bom imel zase dovolj, sicer pa bom prvo februarsko luno še kaj potunkal v zemljo.
Opažam pa, da mi decembrski sajenčki precej hitro rastejo in sem v dilemi kam in kdaj jih bom moral presejati, saj bodo prerasli prostor, ki jim je na voljo...
Če se pretegujejo, imajo verjetno premalo svetlobe. Tako sem bral. Če imaš možnost, jim privošči še kaj dodatnega - morda kakšno preprosto luč za večerno in zgodnje jutranje obdobje? Lahko ti posodim timer, mislim da se mi še nekje valja, če boš rabil...
pajo je napisal/a: |
Ja ne gre vse tako po planu kot sem si zamislil. Določene sorte so podivjale (kdo mi je kriv!) in so samo dolge nitke. Te sem danes prepikiral tam neklje 65. Upam, da se bodo obdržale. Ostale, ki so prišle so v redu. NIČ pa ni z najbolj hudimi po jakosti. Eee tukaj pa sem žalosten in razočaran. Sejano 5 januarja. Tako, da ne bomo poročali samo o super doseških na TEM PODROČJU. |
@pajo, jaz na vašem mestu ne bi nič več čakal, ampak bi kar ponovno sejal. Po mojih izkušnjah (predkalitev kot sem jo opisal na prejšnji strani,
sejano po dve semeni v lonček, ki ga nato pokrijem s prozorno folijo za živila in kaljenje na 28°C) je za vse kar ne prileze na plano v 8 - 12 dneh
največkrat zelo malo šans, da bo še vzniknilo. Če po tem času slučajno kaj prileze iz zemlje je običajno tako kilavo, da ni za nikamor.
Ta praksa se mi je potrdila kar pri vseh vrstah - od blagih, srednje ostrih, do "nukleark"...
LP
Spiridon je napisal/a: | ||
@pajo, jaz na vašem mestu ne bi nič več čakal, ampak bi kar ponovno sejal. Po mojih izkušnjah (predkalitev kot sem jo opisal na prejšnji strani, sejano po dve semeni v lonček, ki ga nato pokrijem s prozorno folijo za živila in kaljenje na 28°C) je za vse kar ne prileze na plano v 8 - 12 dneh največkrat zelo malo šans, da bo še vzniknilo. Če po tem času slučajno kaj prileze iz zemlje je običajno tako kilavo, da ni za nikamor. Ta praksa se mi je potrdila kar pri vseh vrstah - od blagih, srednje ostrih, do "nukleark"... LP |
Kar sem posejal sem. Semen ni več! Sploh pa so bila sama neka super. Jih redko kdo ima. Rad se pustim presenetiti. Bom še počakal._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.