Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Breskev, nektarina - Prunus persica

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Imam mislim da ravno dva mlada vinogradniška, vendar sva daleč vsak na svojem koncu Slovenije.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Optimist, če ti odgovarjata sejančeka vinogradniške breske 2 leti stari ti jih podarim. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pišem ZS Wink_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

V vednost, tu blizu nas je ena zapuščena kmetija z gozdom mladih breskev, ki se zasejejo okoli obstoječih breskev.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Če se veje breskve absolutno želijo kriviti pod pravim kotom - v čem je štos?

Sadika je bila vmes že brutalno porezana "na štango", začela znova, pomlad OK, do jeseni vedno znova vse skrivljeno...

??

Da bi bila bolezen, se mi zdi nenavadno zato, ker je v okolici dovolj drugih breskev, ki tega problema nimajo. Ni pa nemogoče, seveda. Sem zelo odprt za ideje...
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

crtj je napisal/a:
Če se veje breskve absolutno želijo kriviti pod pravim kotom - v čem je štos?

Sadika je bila vmes že brutalno porezana "na štango", začela znova, pomlad OK, do jeseni vedno znova vse skrivljeno...

??

Da bi bila bolezen, se mi zdi nenavadno zato, ker je v okolici dovolj drugih breskev, ki tega problema nimajo. Ni pa nemogoče, seveda. Sem zelo odprt za ideje...

Uši?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

To bi imelo smisel, vendar jih na drevesu ne vidim.

Zdaj sem bral o neki gljivi, Apiosporina morbosa, anglo svet ji reče black knot, katere značilni simptom je menda ravno pravokotna rast. Nisem pa potem našel nobenega slovenskega teksta, v katerem bi bila ta reč opisana. Slovenskega sem iskal zato, da bi dobil vtis, ali gre za tudi pri nas aktualno zadevo.
elstar

crtj je napisal/a:
To bi imelo smisel, vendar jih na drevesu ne vidim.

Zdaj sem bral o neki gljivi, Apiosporina morbosa, anglo svet ji reče black knot, katere značilni simptom je menda ravno pravokotna rast. Nisem pa potem našel nobenega slovenskega teksta, v katerem bi bila ta reč opisana. Slovenskega sem iskal zato, da bi dobil vtis, ali gre za tudi pri nas aktualno zadevo.

Uši se sedajle ne vidijo, videl bi jih v poletnem času.
Ali so sadike mogoče bile od kod uvožene?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ja, nisem mislil zdaj, ta del je jasen Smile

Sadika je iz Kalie izpred 5 let, kupljens kot domnevno bela vinogradniška. Kar mi ne gre čisto skupaj s tem, da jo kar precej rada prime kodravost.
elstar

Tudi meni sta sedaj ostala še samo dva Question
Odgovori