Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Notranjka, sva na istem! Pri meni na vrtu le nekaj mikro bunkic, ostalo pa šele cveti.
Se moram pa vseeno pohvaliti, da mi je dozorel prvi paradižnik že dva dni nazaj. Sliko moram še naložiti, je še na kartici v fotoaparatu.
Prvi se je pobarval Gold Nugget, sejan nekje konec januarja (ne izpod mojih rok), sledil mu bo še Anmore Dewdrop. Obe sadiki sem dobila od sodelavke, ki je sejala iz mojih semen...
Se moram pa vseeno pohvaliti, da mi je dozorel prvi paradižnik že dva dni nazaj. Sliko moram še naložiti, je še na kartici v fotoaparatu.
Prvi se je pobarval Gold Nugget, sejan nekje konec januarja (ne izpod mojih rok), sledil mu bo še Anmore Dewdrop. Obe sadiki sem dobila od sodelavke, ki je sejala iz mojih semen...
Morda bo letos, kljub vsemu dobra sezona (LOL).
Sicer je peklensko vroče , sploh v plastenjaku. Včeraj sem imel 41.7 stopinj. Nekaj dni takega bo že šlo, kaj več pa ne vem.
Kritično je spet za opraševanje. Prva etaža cvetov je šla zaradi mraza in dežja, druga in tretja pa utegne iti zaradi vročine.
Še sreča, da je kar nekaj tudi zelenih plodov.
Ves čas obtrgujem zalistnike in spodnje liste, nekaj sem jih dal koreniniti za rezervo:
Sicer je peklensko vroče , sploh v plastenjaku. Včeraj sem imel 41.7 stopinj. Nekaj dni takega bo že šlo, kaj več pa ne vem.
Kritično je spet za opraševanje. Prva etaža cvetov je šla zaradi mraza in dežja, druga in tretja pa utegne iti zaradi vročine.
Še sreča, da je kar nekaj tudi zelenih plodov.
Ves čas obtrgujem zalistnike in spodnje liste, nekaj sem jih dal koreniniti za rezervo:
ha, si me pa našla. Kakšne posebne primerjave nisem delal in tudi rdečih imam v bistvu najmanj. Se bom morda lotil pregledat zapiske in nekako izločiti mesnate,...recimo za solate.
Neka stalnica so pri meni od tega izbora: ACE55VF, Ančka, TGR, Cherokee purple, morda še iz lanskega leta Akers West Virginia, 1884, Giant Belgian, Bistecca,...morda kakšen Brandywine.
Je pa težko komurkoli svetovati, ker okusi so različni in zgodi se tudi, da kakšna rastlina pomotoma slabo raste, rodi ali zboli, ker ji kaj ne paše in potem se kar odločiš, da je zanič.
Pri komu drugemu pa krasno uspeva.
Tudi namen uporabe je različen: solate, sendviči, peka, mezga,....
Potem pa še kdaj bi rad obiral. Recimo tisti Corazon F1 je zelo ploden in plodovi so obstojni- praktično neuničljivi. Pa kakšen češnjevec je tudi zelo okusen. Podolgovati so ponavadi za mezge in omake.
Je že tako, da si vsak mora najti svoje favorite.
Neka stalnica so pri meni od tega izbora: ACE55VF, Ančka, TGR, Cherokee purple, morda še iz lanskega leta Akers West Virginia, 1884, Giant Belgian, Bistecca,...morda kakšen Brandywine.
Je pa težko komurkoli svetovati, ker okusi so različni in zgodi se tudi, da kakšna rastlina pomotoma slabo raste, rodi ali zboli, ker ji kaj ne paše in potem se kar odločiš, da je zanič.
Pri komu drugemu pa krasno uspeva.
Tudi namen uporabe je različen: solate, sendviči, peka, mezga,....
Potem pa še kdaj bi rad obiral. Recimo tisti Corazon F1 je zelo ploden in plodovi so obstojni- praktično neuničljivi. Pa kakšen češnjevec je tudi zelo okusen. Podolgovati so ponavadi za mezge in omake.
Je že tako, da si vsak mora najti svoje favorite.