Citiram: |
Prejšnje leto sem VSE olupke bokaširal. Letos pa sem se odločil, da večje količine citrusov le zavržem. Če je kakšen olupek od limone pomaranče ali banane, pač pustim, v glavnem pa te olupke zbiram posebej in jih odvržem. |
Mene je pri Organku najbolj razveselilo dejstvo, da lahko vanj mečeš olupke citrusov . Spodaj je kopirano z njihove spletne strani:
Ali lahko v Organka odvržem olupke citrusov?
V Organka lahko odlagate vse olupke citrusov in ostalega tropskega sadja, ki je v času transporta tretirano z fitofarmacevtskimi sredstvi in pesticidi, saj mikrobiologija, ki je v posipu, zadevo v fazi fermentacije predela in higienizira vaše odpadke. Če imate veliko takšnih odpadkov, priporočamo, da dodaste kak gram posipa več kot običajno.
Na kakšen način efektivni mikroorganizmi v posipu »odstranijo« škodljive elemente iz citrusa?
Ko postane citrus biološki odpadek, ki ga posipamo s posipom, v katerem je dobra mikrobiologija, le ti opravijo higienizacijo in predelavo patogenih materialov skozi svoj metabolizem. Produkti metabolizma skozi različne mikroorganizme niso več patogeni oziroma analize pokažejo, da jih ni zaznati niti v sledeh.
Vi ne zaupate tem trditvam?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)