Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Uau, to pa je ena teža!!! Laughing Čestiiiitke!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Eno čisto čudno vprašanje imam Rolling Eyes .

Strašno rada glodam neolupljene bučne peške - ko igramo tarok, recimo. Zmanjkalo mi je zaloge in sem jih hotela kupiti in nimajo nikjer nesoljenih, kakršne so bile moje do sedaj (nimam pojma, kje sem kupila zadnje) Crying or Very sad . Mogoče kdo ve, kje se jih dobi? Iskala sem jih že prav po vseh slavnih trgovinah - v Tušu, Mercatorju, Intersparu, Hoferju, Lidlu ... . Povsod imajo samo soljene in še te niso slovenske puli lase . A ni pri nas precej buč? Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na celjski tržnici tradicionalno prodajajo soljene in pečene, posksui tam, pa se s kakšno prodajalko zmeni zanje.
copatka

Hvala, metuljc! Če mi bo kdaj uspelo priti do Celja Rolling Eyes . Moja smer je kvečjemu Ljubljana ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Mene pa zanima katere buče so primerne za peko?Sodelavka išče semena takih buč.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

pepa6 je napisal/a:
Mene pa zanima katere buče so primerne za peko?Sodelavka išče semena takih buč.

Hokaido pa še katere druge..
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

za peko so dobre popolnoma vse buče, "svinjske", ta velike so odlične enako kot Hokaido. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Definitivno Butternut. Hokkaido so zelo moknate, muškatne so nitkaste, tako da za nas imajo Butternut buče ravno pravo teksturo Wink Jemo pa vse, seveda.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Butternut pa ravno nimam semena,bi jo sama posadila letos.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

To mi je danes poštar prinesel.
Odgovori